Twee mannen uit Rosmalen en Loosbroek in Nederland hebben forse boetes opgelegd gekregen wegens het jagen in Belgisch ‘wolvengebied’. In september 2019 werden ze aangetroffen in jagerskleding, met jachtgeweren en infraroodkijkers, terwijl ze met hun terreinwagen door het militair domein Kamp van Beverlo reden.

Hoge boetes voor illegaal jagen in Belgisch wolvengebied
Hoge boetes voor illegaal jagen in Belgisch wolvengebied | Foto (illustratief): publiek domein

De 57-jarige man uit Rosmalen en 67-jarige man uit Loosbroek krijgen boetes van 10.000 euro en 8.000 euro, omdat ze in wolvengebied aan het jagen waren, hetgeen verboden is. Hun aandacht werd getrokken door een drone die boven het gebied hing, bestuurd door boswachters die op zoek waren naar de vermiste wolvin Naya. De mannen bevonden zich in een gebied waar het verboden is voor burgers.
.

.
Voor de man uit Rosmalen was het niet de eerste keer dat hij met een vuurwapen werd aangetroffen in het gebied, en daarom kreeg hij een boete van 10.000 euro. Overigens mocht de man wel in de regio jagen, maar niet in de zone waar ze werden betrapt. Bovenop de boetes komt ook nog 660 euro gerechtskosten en 560 euro schadevergoeding, die naar Vogelbescherming Vlaanderen gaat.
.

Wolvin Naya en welpen al voor de zomer gedood

.
Stroperij komt in België vaker voor. Zo werd op 1 maart een 70-jarige man uit Hechtel (B) veroordeeld tot 80 uur werkstraf wegens het zetten van een strik in domein Kamp van Beverlo. Daarmee wilde hij ‘everzwijnen afschrikken’.

Bron:

Beschermde schubdieren nog altijd slachtoffer van stroperij

©AnimalsToday.nl BVR


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.