Bijna een eeuw nadat de Australische Bluey door Guinness World Records werd uitgeroepen tot oudste hond ter wereld, gaat die eer nu naar Bobi, die inmiddels ruim 30 jaar is. De oude viervoeter leeft in Portugal en was er bijna niet geweest, want het nest waaruit hij komt was destijds niet welkom. Gelukkig wist hij te ontsnappen.

Bobi
Bobi (30) is de oudste hond ter wereld (3 feb 2023) | Foto: screenshot video Guinness World Record/YouTube

Het nest werd afgemaakt omdat er naar verluidt geen mogelijkheid was om voor de honden te zorgen, maar Bobi ontsnapte. Zijn huidige eigenaar Leonel Costa ontfermde zich over de pup, die van zijn ouders toestemming kreeg om te blijven. Op 11 mei 1992 werd Bobi geregistreerd bij een dierenarts in Leiria, Portugal.

Bobi
Op 11 mei 1992 officieel geregistreerd bij een dierenarts | Foto: screenshot video Guinness World Record/YouTube

Bobi heeft al die jaren met de pot meegegeten, al werd het gekookte voedsel vooraf wel in water geweekt om de kruiden en het zout eruit te spoelen. Wie de hond ziet denkt vast ‘die is aan de dikke kant’,  maar met 30 jaar en 262 dagen (vandaag, 3 februari 2023) gaan wij niet zeggen dat het niet goed is geweest voor hem.

Volgens de familie waar Bobi woont is zijn hoge leeftijd vooral te danken aan de rust van zijn bestaan. Ook heeft de hond nooit aan de lijn hoeven lopen, noch lag hij aan een ketting. De oude hond heeft een heerlijk vrij leven gehad. Hij is erg sociaal en besteedt veel tijd met andere dieren, waaronder katten, die dol zijn op de hond.

Bobi
Bobi is erg geliefd bij de katten | Foto: screenshot video Guinness World Record/YouTube

Bobi is de opvolger van Bluey, een Australische schapenhond die in 1939 op 29-jarige leeftijd en 5 maanden overleed. Bluey verscheen in vele edities van het Guinness Book of World Records.
.

.
Bron:

#GNvdD: Albatros Wisdom is back

©AnimalsToday.nl BVR