Midden in het Amerongse Bovenpolder bos heeft iemand pasgeleden twee zwarte kuikens gedumpt. Een van de twee, het haantje Sjonnie, kon gered worden en dat bleek het begin van een innige vriendschap met de blinde, eveneens geredde legkip Steffie.

Twee gedumpte kuikens in het Amerongse Bovenpolder bos | Foto: Red een Legkip

Mieke, die zich inzet voor stichting Red een Legkip, kwam de kuikens tegen tijdens een wandeling met haar hond. Diezelfde dag keerde ze terug om ze te vangen. Dat lukte haar met een van de kuikens, maar de andere schoot angstig weg en verstopte zich onder ondoordringbaar kreupelhout.

Mieke bracht een schuilhokje met eten naar de plek in het bos waar het kuiken verbleef. En iedere dag probeerde zij het achtergebleven kuiken te vangen. De vierde dag nam zij als versterking voor het vangen een vriendin mee. Maar helaas kwamen zij net te laat. Ze troffen het kuiken dood aan, het lichaam was nog warm. Het was gedood door een roofdier.

Boosheid op de mens die dit arme dier heeft gedumpt is wat overbleef. Als piepende kuikens gedumpt in een bos vol roofdieren hadden zij geen schijn van kans. Dit arme dier heeft door toedoen van een mens veel angst en eenzaamheid moeten doorstaan. Het is erg triest dat dit hanenkuiken geen kans heeft gekregen.

Het is erg triest dat dit hanenkuiken geen kans heeft gekregen | Foto: Red een Legkip

Gelukkig gaat het met het geredde kuiken Sjonnie heel goed. Hij is niet langer alleen want de blinde geredde legkip Steffie heeft zich helemaal over hem ontfermt. Steffie is een voormalige kooikip en is samen met een boel andere kippen vlak voordat ze naar de slacht zouden gaan gered door stichting Red een Legkip.

Het gaat heel goed met Sjonnie | Foto: Red een Legkip

In de opvang bleek Steffie helemaal blind te zijn en hierdoor behoorlijk gepest te worden. Het is een wonder hoe zij het anderhalf jaar lang heeft uitgehouden blind gevangen zittend in een kooi tussen de andere kippen. Het leven moet extra zwaar voor haar geweest zijn omdat zij door haar blindheid niets terug kon doen als ze haar pikten.

De blinde geredde legkip Steffie en het gedumpte haantje Sjonnie vormen een duo | Foto: Red een Legkip

Omdat ze ook in de opvang zo gepest werd en zich door haar blindheid niet kan verweren werd zij alleen in een ren gezet. Totdat Mieke het kuiken Sjonnie bij haar in de ren zette. Op zijn getjilp reageerde Steffie gelijk heel lief. Blinde Steffie vind alles goed wat Sjonnie doet en ze is sinds zijn komst helemaal opgeleefd. Het is ontroerend om te zien hoeveel deze twee pechvogels Sjonnie en Steffie nu voor elkaar betekenen:
.

.
Sandra van de Werd – Red een Legkip

©AnimalsToday.nl