Comité Dierennoodhulp looft 250 euro beloning uit voor de gouden tip die leidt naar dader die ruim 50 zijdehoenders dumpte. Dit vond vrijdag 14 oktober plaats in Bergen op Zoom, bij de ingang van het bos aan het Borgvlietse Duinpad. Onder deze dieren zaten 9 zeer jonge kuikens, hennen en hanen.

Wie dumpte zijdehoenders in Bergen op Zoom?
Wie dumpte zijdehoenders in Bergen op Zoom? | Foto: Comité Dierennoodhulp

Waarschijnlijk woont de dader in de omgeving, zo redeneert Comité Dierennoodhulp:

“Het lijkt erop dat iemand zijn hele fokkerij heeft gedumpt. Er moeten mensen zijn die dit is opgevallen en weten wie de dader kan zijn.”

.

 

.
Je kunt kippen niet zomaar ergens achterlaten in de hoop dat ze het overleven. Ze zijn niet gewend aan roofdieren en makkelijke slachtoffers. Bovendien kunnen ze niet vluchten zoals het vogels betaamt:

“Dit is een bijzonder laffe en gemene daad: de zijdehoenders kunnen niet vliegen, waren voor het merendeel ook nog eens wit, waardoor ze extra opvallen, en konden zich onmogelijk redden in een bos vol met roofdieren.”

.

Wie dumpte zijdehoenders in Bergen op Zoom?
Een aantal werd het slachtoffer van roofdieren | Foto: Comité Dierennoodhulp

Wie dumpte deze zijdehoenders in Bergen op Zoom?

Voor zeker 13 zijdehoenders kwam de redding te laat. Wanneer Comité Dierennoodhulp weet wie de dader is kan zij aangifte doen, want het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Mensen die iets weten kunnen contact opnemen met Comité Dierennoodhulp:

“Voor nu is een groot deel van de groep zijdehoenders gered, maar laat de dumper hiervoor niet ongestraft blijven.”
.

.

 

Dumpen van dieren geen uitzondering

Helaas komt het regelmatig voor dat dieren als kuikens, kippen, hanen, konijnen, cavia’s, bokjes en hangbuikzwijntjes gedumpt worden in bos, park of langs de kant van de weg. Veel van deze dieren hebben niet het geluk dat ze gered worden door dierenvrienden en komen akelig aan hun eind, omdat ze zich niet kunnen redden:

“Comité Dierennoodhulp is van mening dat als je een dier neemt je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven. Ook als het je wat minder uitkomt. Mensen die dieren bewust voor de lol fokken en daarna de dieren als oud vuil dumpen of doden zouden een houdverbod moeten krijgen. Evenals mensen die een dier gekocht hebben en het dumpen als het dier hen in de weg staat.”

Bron:

©AnimalsToday.nl