België krijgt een echte dierenpolitie. De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft bekendgemaakt dat de Dienst Dierenwelzijn uitgebreid wordt van 19 naar 30 voltijdbanen, en daarmee een volwaardige dierenpolitie zal worden. De nieuwe dierenpolitie zal meer en grondiger controles gaan uitvoeren, onder meer om de malafide puppyhandel een halt toe te roepen.

dierenpolitie
België krijgt dierenpolitie | Foto: screenshot YouTube

De Belgische Dienst Dierenwelzijn kreeg in 2015 maar liefst 3.551 meldingen binnen. Dit is een stijging van 85 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, waarmee de uitbreiding van de Dienst volledig gerechtvaardigd is. Per maand worden er in Vlaanderen zo’n 200 mishandelde of verwaarloosde dieren in beslag genomen.

Succes
Minister Ben Weyts over de uitbreiding van de Dienst Dierenwelzijn:

“We zijn het slachtoffer van ons eigen succes. Om ons kordate beleid te kunnen bolwerken, hebben we absoluut extra inspecteurs nodig. In tijden van besparingen is dit een heel bewuste investering. De pakkans voor dierenbeulen wordt sterk verhoogd.”

Samenwerking
Eén van de speerpunten van de Belgische dierenpolitie is de aanpak van de illegale puppyhandel. Deze is ook in het zuiden van Nederland erg actief en heeft sterke (criminele) banden met landen in Oost-Europa. Wellicht dat er een grensoverschrijdende samenwerking kan plaatsvinden om deze malafide handelaren en fokkers te stoppen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor