In het afgelegen dorpje Hatupangan in Indonesië (Sumatra) hebben dorpsbewoners een Sumatraanse tijger bruut gedood en opgehangen aan een balk onder het plafond in een publieke ruimte, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het dier bovennatuurlijke krachten bezat.

Sumatraanse tijger bruut gedood en opgehangen
Sumatraanse tijger | Foto via Wikimedia Commons

De Sumatraanse tijger is een ernstig bedreigde diersoort en staat op de Rode Lijst van IUCN als kritiek bedreigde diersoort. Er leven nog maar zo’n 500 exemplaren in het wild.

De bijgelovige dorpelingen waren zich bewust van de beschermde status van de Sumatraanse tijger, maar hadden gehoord dat er al meer dan een maand een siluman (demoon) rond het dorp zworf. Ze waren ervan overtuigd dat de tijger de siluman was en besloten dat het dier dood moest.

Een groep mannen viel de tijger aan, toen hij onder het huis op palen van een van de dorpelingen lag te slapen. Het dier werd op een speer gespietst en zijn ingewanden werden uit zijn buikholte gerukt. Vervolgens werd het dier in het dorp aan een balk aan het plafond van een publieke ruimte opgehangen. zodat alle dorpelingen hem konden zien.

Er is een onderzoek ingesteld door de politie.

Bron: The Jakarta Post ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor