Kea’s zijn uitzonderlijk slimme papegaaien in Nieuw-Zeeland. Ondanks hun precaire positie als bedreigde diersoort door habitatverlies weten de geliefde vogels zich blijkbaar nog perfect te vermaken. Dat zorgt vaak voor bijzondere verrassingen.

vermaken
De kea wordt met uitsterven bedreigd | Foto via Wikimedia Commons

De kea heeft het hard te verduren. De meerderheid is in het verleden afgeknald door boze boeren in reactie op het aanvallen van hun schapen. Gelukkig maken de vogels er het beste van en leveren ze vaak grappige taferelen op.De manieren waarop kea’s ons blijven verrassen, zijn niet voor iedereen positief. Auto-onderdelen zijn blijkbaar leuke speeltjes om op te kauwen. Ook bouwwerven zijn een grote speeltuin voor deze wonderlijke wezentjes.

MEETING THE TEAM!Introducing Ajax, Corey Mosens kea dog, trying very hard to ignore the kea tapping on his head! Great photo by Corey :)

Geplaatst door Kea Conservation Trust op Dinsdag 4 februari 2014

In sommige gevallen lijkt het zelfs of de vogels het op ons hebben gemunt. Met veel doorzettingsvermogen en vakkundigheid verplaatsen ze kegels.Om deze nieuwsgierige diertjes wat plezier te gunnen in hun bedreigde habitat en gevaarlijke situaties te vermijden, hebben spitsvondige medewerkers van New Zealand Transport Agency een speeltuin voor kea’s gebouwd. Zo hebben wij wat leuks om naar te kijken en zij wat leuks om mee te spelen!

Construction sites in New Zealand were being vandalized… by birds. The notoriously smart and curious keas were…

Geplaatst door American Association of Zoo Keepers op Dinsdag 23 januari 2018

Bron: The Dodo ©AnimalsToday Bram Vogels


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.