Speelgoedfabrikant Mattel heeft aangekondigd geen SeaWorld-merchandise meer te produceren, waaronder SeaWorld-trainer Barbies. Dit meldt de Amerikaanse krant New York Post.

SeaWorld-trainer Barbie
SeaWorld-trainer Barbie

Steeds meer mensen en organisaties keren zich tegen het themapark, waaronder voormalige SeaWorld-trainers, die een boekje open doen over hun voormalige werkgever. Zo publiceerde PiepVandaag.nl in april dat ex-werknemers verklaarden dat veel orka’s in de parken van SeaWorld dagelijks medicijnen toegediend krijgen om de stress te onderdrukken. Maar ook het publiek is de praktijken van SeaWorld zat. Zo werden er de afgelopen maand maar liefst vier rechtszaken tegen het park aangespannen, wegens de leugens die het verspreidt over hoe de orka’s worden behandeld.

Rechtszaken komen allemaal in navolging van het boek, dat voormalige SeaWorld-tranier John Hargrove publiceerde, over de vreselijk dieronvriendelijke praktijken die er in het themapark plaats hebben.

Mattel, een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld, kan alle negatieve berichten over SeaWorld niet langer negeren en besluit het park niet meer te willen steunen. Een Mattel-woordvoerder verklaart aan The Dodo:

“We zijn allemaal op de hoogte van en gevoelig voor deze zaken… Ik kan bevestigen dat we die pop niet meer maken. We hebben ook zeker geen plannen om die pop in de toekomst weer te produceren.”

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor