Een gestrande babydolfijn kon afgelopen weekend weer worden teruggebracht naar zee, dankzij de hulp van experts en vrijwilligers. Het dolfijntje lag maar liefst twaalf uur op het strand van Port Willunga, Australië. Tijdens de reddingsactie riep het dier om haar moeder, die met de rest van de groep vlak voor de kust zwom. Hopelijk is het dolfijntje nu met haar herenigd.

babydolfijntje
© Marni Ladd via The Advertiser

Hoewel het twee weken oude tuimelaartje licht gewond aan haar vin was, waarschijnlijk als gevolg van een aanval door een vos en een hond, verwachten experts dat ze volledig zal herstellen. Ze verkeerde verder in goede gezondheid.

Aaron Machado, voorzitter van Australian Marine Wildlife Research and Rescue Organisation, vermoedt dat het dolfijntje in de problemen raakte tijdens de jacht, toen het hoge water zich terugtrok en ze aan de verkeerde kant van het rif terechtkwam. Toen de hulpverleners haar naar zee brachten, riep de tuimelaar met een hoge fluittoon steeds om haar moeder die waarschijnlijk een paar honderd meter uit de kust zwom.

‘Het is belangrijk dat ze haar moeder snel vindt, omdat ze heel jong en afhankelijk is’, aldus Machado.

Bekijk hier de video van de reddingsactie.

Bron ©PiepVandaag.nl