Op vrijdag 20 maart 2015 organiseert Stichting KonijnenBelangen (SKB) een avond ter ere van de Vergeten Konijnen. Er worden drie presentaties gegeven die niet alleen interessant zijn voor konijnenliefhebbers, maar voor iedere dierenvriend.

Vegeten Konijnen
Avond van de Vergeten Konijnen

Waarom dit evenement?
Aanleiding voor deze avond is het proefproces waar SKB mee bezig is. Dit heeft betrekking op gemeentes die weigeren te betalen voor gedumpte konijnen die in hun gemeente worden gevonden. Konijnenopvangen nemen deze dieren onder hun hoede. Aangezien de gemeentes wettelijk gezien de eerste 14 dagen verantwoordelijk zijn, zouden de gemaakte kosten over deze periode vergoed moeten worden. Meer over het probleem van dumpkonijnen en over de rechtszaak is te lezen op de website van SKB.

Wat gaat er gebeuren?
Er zullen drie lezingen worden gegeven, door drie vrouwen met een hart voor dieren. De eerste is Karin Kuipers, die vanuit haar ervaring bij Konijnenopvang Kaatje Keutel zal vertellen over de
verzorging die (gedumpte) konijnen nodig hebben. Vervolgens zal advocate Iaira Boissevain, expert op gebied van veterinair recht en praktisch dierenrecht, de juridische kant van het verhaal belichten en een interessante casus presenteren. In de derde lezing zal dierentrainer Bernice Muntz, onder anderen bekend van het boek High Five, zich richten op de interactie tussen mensen en opvangkonijnen. Vanwege hun vaak moeilijke verleden is het bijzonder belangrijk dat deze konijnen op passende wijze verzorgd worden.

Het programma ziet er als volgt uit:
19:00 uur: aanvang met consumptie
19:15 – 20:00 uur: lezing Karin Kuipers
20:00 – 20:15 uur: gelegenheid voor hapje/drankje
20:15 – 21:00 uur: lezing Iaira Boissevain
21:00 – 21:30 uur: gelegenheid voor hapje/drankje
21:30 – 22:15 uur: lezing Bernice Muntz

In de pauzes is er ook gelegenheid om rond te snuffelen tussen de konijnenspulletjes in onze kraam.

Praktische informatie
Het evenement vindt plaats op vrijdag 20 maart. We vragen iedereen om er rond 19:00 uur te zijn. De locatie is Yalelaan 1 in Utrecht; het gebouw van de Faculteit der Diergeneeskunde van de
Universiteit Utrecht. Een routebeschrijving is hier te vinden.

Toegang (incl. consumptie en goodiebag) kost 15 euro per persoon. Ben je zelf vrijwilliger bij een konijnenopvang, dan krijg je korting. De opvangen zijn hierover geïnformeerd, maar je kunt er altijd naar vragen door te mailen naar C. Pallandt van Stichting KonijnenBelangen. De opbrengst van de avond gaat naar de rechtszaak.

Om op tijd te weten hoeveel mensen er verwacht kunnen worden, kunnen kaartjes tot 6 maart 2015 worden besteld. Bestellen kan door het bedrag over te maken naar rekeningnummer NL78 INGB 0009 1457 16 t.n.v. Stichting KonijnenBelangen, onder vermelding van “20 maart”. Vragen of opmerkingen kunnen ook worden gericht aan C. Pallandt.

Persbericht Stichting KonijnenBelangen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.