Tien overlevende paarden van een illegaal slachthuis in de provincie Mendoza in Argentinië zijn, twee maanden na de ontdekking hiervan, eindelijk overgebracht naar een terrein van de dierenbeschermingsorganisatie PEMPA. Op de boerderij van het slachthuis waren gruwelijke martelvoorwerpen aangetroffen.

Argentijnse horroboerderijPaarden gered van Argentijnse horrorboerderij | Foto (illustratief): publiek domein

Horrorboerderij

Naar aanleiding van de ontdekking van clandestiene paardenmoorden en de illegale verkoop van het paardenvlees, deed de politie afgelopen augustus een inval in een boerderij. Deze boerderij in het plaatsje San Rafael stond in de omgeving bekend als een echte ´horrorboerderij´.

In het rapport van het ministerie van Veiligheid staat dat bij de inval naast gestripte en verrotte paarden, ook volledig gestripte ribben, gecremeerde botten, ingewanden en martelvoorwerpen verspreid over het terrein zijn aangetroffen. Zo lagen er haken, een zaag, een hamer, een wip om de paarden op te hangen en een galg aan een boom bij de paardenomheining, met veel bloed er omheen.
Elf overlevende paarden zijn in erbarmelijke toestand aangetroffen, zonder voedsel of water, waarvan een paard met een gebroken bot in het voorhoofd.

Overgebracht

De paarden zijn na de inval van de politie direct door de staat beschermd, wachtend op een beter onderkomen. Dierenbeschermingsorganisatie PEMPA heeft zich over de paarden ontfermd en startte een campagne om genoeg geld op te halen om de dieren te kunnen opvangen en van veterinaire zorg te voorzien. PEMPA:

“Onze overlevende paarden kwamen het pand binnen onder het toeziend oog van hun metgezellen die hinnikten om hen te verwelkomen. Onze vrijwilligers met hun mobieltjes in de hand en tranen in de ogen. De deuren gingen open en onze tien overlevenden kwamen snel naar beneden, lopend over het hele terrein om de plek en hun nieuwe metgezellen te leren kennen. De lichaamstaal van de paarden vulde onze ziel, gewoon wetend wat hun bestemming was en te zien hoe het leven hen een nieuwe kans gaf.”

Bron:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools