Het Japanse attractiepark Space World in Kitakyushu moet de schaatsbaan met daarin meer dan 5.000 bevroren vissen, krabben en schaaldieren die zij onlangs heeft geopend laten smelten. Vanwege alle kritiek die het attractiepark krijgt moet zij zelfs tijdelijk haar deuren sluiten.

schaatsbaan
Ingevroren vissen in schaatsbaan | Foto: screenshot video News Fusion/YouTube

De attractie met de naam ‘Freezing Port’  had de nieuwste bezienswaardigheid moeten worden waarbij de bezoekers het idee zouden krijgen dat ze over de zee schaatsten, maar Japanners zijn woedend.

Plezier
De vissen die werden gekocht op een lokale vismarkt en al dood waren voordat zij werden ingevroren in de ijsbaan mogen niet gebruikt worden voor het plezier van de schaatsers. De één vindt het schandalig dat de vissen als vertier worden gebruikt, de ander vindt het zonde dat er op deze manier voedsel wordt verspild. Space World moet de ijsbaan nu laten smelten zodat er een herdenkingsdienst kan worden gepland voor de vissen.

https://www.youtube.com/watch?v=PbKd7mdty4o

Leren
Met het schaatsen op een ‘oceaan vol vissen’ wilde het attractiepark de bezoekers ‘plezier laten hebben én iets over vissen leren’. Space World biedt haar excuses aan voor de aanleg van de schaatsbaan. Volgens de directeur van het park zou de herdenkingsdienst, die onder leiding van een priester plaatsvindt, al voordat de kritiek met bakken tegelijk binnenkwam zijn gepland.

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat