In Londen zijn woensdagavond de jaarlijkse Animal Hero Awards uitgereikt tijdens een spectaculaire ceremonie. De awardshow werd voor de vierde keer op rij georganiseerd door de Britse krant Daily Mirror en de Britse dierenbescherming RSPCA.

Animal Hero Awards
Animal Hero Awards uitgereikt in Londen | Foto: facebookpagina RSPCA

De Animal Hero Awards erkennen en vieren de meest inspirerende voorbeelden van moed, toewijding en veerkracht in de dierenwereld. De Daily Mirror en de RSPCA hebben hun krachten gebundeld, om de meest inspirerende dieren, samen met de individuen en teams die uitstekende inzet hebben getoond aan het verbeteren van hun leven, te eren. Er waren verschillende categorieën waarin een prijs gewonnen kon worden, waaronder: RSPCA Superster van het Jaar, Dierenarts van het Jaar, Gered Dier van het Jaar, Heldendier van het Jaar en Buitengewone Bijdrage aan Dierenwelzijn.

Vele bekende mensen kwamen op de Animal Hero Awards af. Het evenement werd gepresenteerd door een van de juryleden van Britain’s Got Talent, Amanda Holden:

“Ik ben een enorme dierenliefhebber en ik ben vegetariër en ik ben enorm blij om dit ieder jaar te presenteren. Ik ben overweldigd door de heldenmoed van de dieren en hun baasjes, vooral als een hond het leven van een kind met een handicap heeft veranderd. Ik heb altijd tissues nodig, omdat het een echte tranentrekker is.”

De jury bestond uit: Peter Egan (Downton Abbey), Tom Fletcher (McFly’s), Alesha Dixon (Brittain’s Got Talent), BBC-presentator Nicky Campbell en hoofddierenarts James Yeates van de RSPCA. Andere bekende mensen die aanwezig waren, waren onder andere TV-presentator Angela Rippon en muzikant Brian May (Queen). May:

“Ik hou van dit evenement, omdat dieren een grote rol in mijn leven spelen, helaas geven we dieren niet genoeg stem in dit land, dus dit is speciaal.”

Animal Hero Awards
Animal Hero Awards uitgereikt in Londen | Foto: facebookpagina RSPCA

Rippon:

“Als een land hebben we een specifieke liefde voor dieren in het algemeen – en honden katten en paarden in het bijzonder – dus een evenement zoals dit is een mooie gelegenheid om het feit dat dieren zo’n belangrijke rol in ons leven spelen te erkennen en te eren. Dat vergeten we soms. Ze zijn er niet alleen als huisdieren, ze zijn steun aan mensen die blind zijn, gehandicapt en ze beschermen ons in het politiekorps. Dieren werken echt en zijn een belangrijk deel in onze maatschappij en het is een prachtige manier om de rol die zij spelen in ons mens zijn te vieren.”

Een van de grote winnaars was labradorpuppy Baxter. Hij won de “Animal Hero”-titel, omdat hij het leven van het zes-jarige meisje Olivia Goodman redde, toen zij stikte. De nog maar negen maanden oude pub sloeg alarm en wilde niet stoppen met blaffen, tot dat Olivia’s moeder Amanda realiseerde wat er aan de hand was en het alarmnummer belde. De trotse moeder zegt:

“Olivia heeft haar leven te danken aan de puppy.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
De 14-jaar oude Lucy Gavaghan won de award “Animal Enthusiast of the Year”, omdat ze 280.000 mensen ertoe bewoog haar campagne, om supermarktketen Tesco op te roepen te stoppen met het verkopen van legbatterij-eieren, te steunen. Zij verklaart:

“Ik dacht dat een petitie misschien wel de impact zou maken, die nodig was om een bedrijf als Tesco hun manier te laten veranderen”.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk ArmorWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur