In Veendam is in de nacht van woensdag op donderdag wederom een merrie ernstig mishandeld. De net bevallen merrie heeft verwondingen in de vagina en aan de schaamlippen. Het dier stond op het terrein van Stal van Rensen, in een weiland bij Veendam.

Veendam
Foto: Pixabay

Eigenaresse Jaqueline van Rensen schrijft op haar Facebookpagina:

“Mijn ergste nachtmerrie is vanavond werkelijkheid geworden. Bezoek gehad van een paardenbeul die een merrie vreselijk heeft toegetakeld…”

De paarden werden ’s nachts erg onrustig en de hond sloeg alarm. Van Rensen besluit de dieren daarom op stal te zetten:

“Als laatste pakte ik de bonte merrie, loop met haar de stal in en zie allemaal bloedspetters op bil en rug. Kijk verder de hele achter benen onder bloed, krijg de rillingen door mijn lijf… kijk onder de staart een en al bloed. Dierenarts gekomen, man wat had die merrie pijn.”

Voorkomen
De dierenarts concludeert uiteindelijk dat er een snee  in de vagina zit en dat de schaamlippen van de merrie verwond zijn.  Volgens Van Rensen heeft het feit dat de hond aansloeg ernstigere verwondingen voorkomen omdat de dader op de vlucht is geslagen.

Er is aangifte gedaan bij de politie. Jaqueline van Rensen laat op Facebook weten dat het naar omstandigheden redelijk gaat met de merrie:

Getuige?
Mensen die getuige waren van, of andere informatie hebben over deze of andere paardenmishandelingen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Bronnen: Dagblad van het Noorden, Facebook ©PiepVandaag.nl