Al 24 uur zat hij vast in een hele hoge boom in een Amsterdamse binnentuin. Kater Winston liet duidelijk blijken dat hij alles behalve gelukkig was. Luid mauwend liet hij weten dat hij toch echt graag gered wilde worden uit zijn benarde positie want zelf naar beneden komen was geen optie.

Dierenambulance Amsterdam
Foto via Dierenambulance Amsterdam

De gealarmeerde Dierenambulance Amsterdam wist ook niet wat ze met de situatie aan moest. Normaal gesproken zou de brandweer te hulp schieten, maar die hadden het helaas druk met andere zaken. Toch laten de mensen van de Dierenambulance zich niet zo snel ontmoedigen, dus na wat telefoontjes werd Kroonhoveniers bereid gevonden in de boom te klimmen. En het hele gezin ging mee, want je maakt het toch niet vaak mee dat je man en je vader de boom in klimt om een kat te redden.

Dierenambulance laat op haar site weten:

“Eenmaal hoog in de boom wist de kat niet hoe snel hij in de armen van de hovenier moest komen, zo blij was de kat om uit de boom te komen!”

Gelukkig is Kater Winston gechipt en kon hij snel herenigd worden met zijn baasjes.

En we blijven nog even in de hoofdstad voor nog een heldhaftig reddingsverhaal. Alleen liep het deze keer bijna slecht af. Een buurtbewoner zag een hondje in het water bij het KNSM-eiland en wilde het dier redden. Dat lukte maar de man kon daarna niet meer op eigen kracht het water uitkomen. Politieagenten hebben de man op de kade kunnen helpen en omdat de heldhaftige redder door het ijskoude water behoorlijk was afgekoeld is hij uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

Bronnen: AT5, Dierenambulance Amsterdam ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.