Het crisisteam van House of Animals meldt dat de donatieactie voor noodhulp aan dieren in Oekraïne inmiddels 465.000 euro heeft opgebracht. Het is op sommige plekken mogelijk geworden om shelters voor honden en katten direct te steunen met geld, maar het meeste voer wordt voor ze ingekocht. De actie werpt zijn vruchten af.

Steeds meer dieren in Oekraïne kunnen geholpen worden dankzij de hulpactie van House of Animals | Foto (katten in dierenopvang Sirius bij Kiev): House of Animals

Er wordt ook honden- en kattenvoer achtergelaten voor huisdieren en zwerfdieren, die verzorgd worden door buren en buurtbewoners. Op Instagram schrijft het team van House of Animals:

“Wow! Inmiddels zijn 11 vrachtwagens met brokken, mandjes en zelfs balen hooi en kuil richting Oekraïne vertrokken! Dat zijn wel 330 pallets vol eten en spullen voor de asieldieren en paarden in nood. We hebben in ons laatste transport ook leeuwenkooien getransporteerd, waar we binnenkort meer over zullen vertellen!”

Inmiddels zijn er meerdere dieren uit dierentuinen of privébezit gered, dus de cliffhanger wijst wellicht in die richting, waarover later meer.
.

#GNvdD: Oekraïnse beer Vova ondanks oorlog gered

Transparant

Voor het team van House of Animals is het belangrijk dat het transparant is wat er met de donaties gebeurt. Daarom is het mogelijk om iedere stap te volgen via Facebook en Instagram, waar ze schrijven:

“Dankzij jullie donaties hebben we heel veel brokken kunnen kopen. Ook kunnen we hiermee de vrachtwagens betalen die richting Oekraïne gaan. Verder hebben we zeker aan 16 shelters directe hulp kunnen geven: dat betekent dat we een donatie deden waarmee ze zelf voer en andere benodigdheden konden aanschaffen. Daarnaast hebben we ook geld gedoneerd aan mensen die op straat voer achterlaten voor zwerfdieren.”

 

Actie House of Animals voor dieren Oekraïne werpt zijn vruchten af
De actie van House of Animals voor dieren Oekraïne werpt zijn vruchten af | Foto (illustratief): publiek domein

Er werd door House of Animals al veel voer ingekocht en dat is gebracht naar een aanzienlijke hoeveelheid shelters, in samenwerking met lokale organisaties en andere vrijwilligers:

“Er is er een hoop diervoeding, mandjes en medicijnen gedoneerd. Onze fantastische partner HUP – Help Ukrainian Pets zamelde deze goederen in, en dankzij onze samenwerking werden ze naar onze depots in Polen en Oekraïne gebracht. Heel veel dank aan iedereen die onze noodactie voor de asieldieren in Oekraïne steunt! 🙏”

De oudere mevrouw in het onderstaande filmpje dankt de donateurs voor het diervoedsel. Zij zorgt voor dieren van iemand die de oorlog ontvluchtte, maar de huisdieren niet meenam:
.

Help mee

Wil je ook helpen? Vanaf 5 euro geef je een hond of kat een week lang te eten. Doneren kan op de website van House of Animals.

Bron:

#GNvdD: Leeuw en wolf bevrijd uit Oekraïense dierentuin

©AnimalsToday.nl BVR