Drie loslopende pony’s zijn woensdagochtend aangereden op de N264 tussen Haps en Oeffelt in Noord-Brabant. Twee dieren kwamen daarbij direct om het leven. Een derde slachtoffer was er naar verluidt zeer slecht aan toe en is door de politie geëuthanaseerd, omdat er geen dierenarts kon komen, zo meldt Omroep Brabant.

Aanrijding kost drie loslopende pony's het leven
Aanrijding kost drie loslopende pony’s het leven | Foto (illustratief): publiek domein

Het tragische ongeval vond plaats rond 5.30 uur op de Hapseweg. De politie was kort daarvoor op de hoogte gebracht dat er ‘losgebroken’ pony’s waren die vrij rondliepen op de provinciale weg. Terwijl ze onderweg waren op zoek naar de dieren kwam een voertuig in botsing met de pony’s en ook een tweede auto raakte erbij betrokken. Twee van de pony’s kwamen direct om het leven, een derde pony raakte ernstig gewond. De bestuurders bleven ongedeerd.

Omroep Brabant schrijft dat de politie na overleg zelf de derde pony heeft ‘geëuthanaseerd’, omdat er op dat moment geen dierenarts naar de ongevalsplek kon komen. Of hiervoor het dienstwapen is gebruikt wordt niet gemeld.
.

Drie loslopende pony’s

De pony’s zouden vanochtend rond 5 uur de benen genomen hebben. Hun herkomst wordt niet gemeld, alleen dat ze ‘losgebroken’ zouden zijn. Dit insinueert dat de dieren er op eigen houtje in geslaagd zijn om te ontsnappen. Het zal echter nog moeten blijken of er iemand was betrokken bij hun uitbraak, al dan niet te goeder trouw. Het kan niet op voorhand uitgesloten worden, noch dat de pony’s wellicht ergens onrustig van werden en zijn gevlucht.

De N264 was na het tragische ongeval enige tijd in beide richtingen gesloten. In de media circuleren foto’s van de dode pony’s en onderstaande video is geplaatst door Omroep Brabant. De verdrietige beelden kunnen als schokkend ervaren worden:
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl