De Officier van Justitie heeft zijn aanklacht tegen dierenarts Mahavir Rekhi uit St. Catherines in de Canadese staat Ontario laten vallen. Tegen de dierenarts waren 16 aanklachten van dierenmishandeling ingesteld. Deze heeft de openbaar aanklager allemaal laten vervallen. Volgens Canadese dierenrechtenadvocaat Camille Labchuk is het een raadsel waarom dit is gebeurd.

aanklachten
Foto: Pixabay

Camille Labchuk hoopt dat de openbaar aanklager nog met een verklaring komt waarom hij de aanklachten tegen de dierenarts heeft laten vallen. Volgens haar is het een zaak van publiek belang en heeft het publiek recht te weten welke redenen er aan ten grondslag liggen om de klacht te laten vallen.

Beelden
Dierenarts
Rekhi zou in 2013 verschillende dieren in zijn kliniek hebben mishandeld. Voormalig werknemers van de dierenarts hebben sommige van deze mishandelingen weten vast te leggen. Op de beelden is te zien hoe Rekhi honden schopt en probeert te laten stikken. Ook draait hij een kat rond aan zijn staart.

Volgens de lokale krant heeft de Officier van Justitie zijn aanklachten tegen Rekhi ingetrokken omdat de Ontario Society for the Prevention of Cruelty to Animals (OSPCA), nadat de beelden van oud medewerkers opdoken, geen onderzoek mocht instellen omdat er nog geen formele klacht lag tegen dierenarts.

Wel klacht
Labchuk heeft de rechtbank documenten in deze zaak opgevraagd voor verder onderzoek. Volgens haar lag er wel degelijk een klacht van een huisdiereigenaar die zijn huisdier ter behandeling naar dierenarts Rekhi had gebracht.

Rekhi gaat niet helemaal vrijuit. Het College of Veterinarians of Ontario heeft hem een boete opgelegd van 10.000 dollar en een schorsing van 10 maanden wegens onprofessioneel wangedrag. Deze schorsing kan worden ingekort tot 6 maanden indien Rekhi een trainig volgt. Het College houdt zijn praktijk goed in de gaten.

Dierenrechtenadvocaat Labchuk is bang dat Rekhi niet nog een keer zal worden aangeklaagd voor de mishandelingen die hij heeft gepleegd. Indien de openbaar aanklager in Canada eenmaal beslist om niet te vervolgen, dan wordt hier meestal niet op teruggekomen.

Bron: Toronto Sun ©AnimalsToday.nl Lianne Raat