In september 2013 heeft PACMA (Spaanse partij voor de dieren) een petitie ingeleverd bij de Europese Unie met de vraag te onderzoeken of Toro de la Vega in strijd is met Europese wetgeving. De Europese Unie heeft dit verzoek nu goedgekeurd. Ook vraagt PACMA aan de Europese Unie om een einde te maken aan Toro de la Vega.

Toro de la Vega - PACMA
Toro de la Vega | Foto: Wikimedia Commons

In september wordt jaarlijks in de Spaanse gemeente Tordesillas een stier gedood door honderden mannen te paard en te voet, die het dier doodsteken met lansen. Volgens PACMA voldoet Toro de la Vega niet eens aan de wetgeving van de deelstaat van Castilla y León wat betreft de regelgeving over dierenwelzijn. Toro de la Vega zou ook in strijd zijn met artikel 13 van het Verdrag betreffende de Werking van de Europese Unie, dat dieren beschouwt als wezens met gevoel.

Houd de website van CAS International in de gaten voor meer nieuws over het onderzoek van de Europese Unie. CAS International voert al jaren samen met PACMA en HSI een intensieve campagne voor het afschaffen van Toro de la Vega. Jaarlijks is er samen met Nederlandse vrijwilligers hiertegen geprotesteerd in Spanje (Tordesillas, Valladolid en/of Madrid). Ook heeft CAS International gelobbyd bij Spaanse politici én hebben verzamelde handtekeningen voor de afschaffing van Toro de la Vega ingeleverd. CAS International zal zich volhardend blijven inzetten tot Toro de la Vega voor eens en altijd verboden wordt.

Persbericht CAS International