Met het online protest Slecht Slachten? Sluiten! heeft Wakker Dier 55.676 handtekeningen verzameld. Deze worden vandaag op het Haagse Binnenhof aangeboden aan verschillende Kamerleden (SP, GroenLinks, PvdA en PvdD).

slecht slachten
Ruim 55.000 handtekeningen tegen slecht slachten | Foto: Wakker Dier

De aanleiding voor het online protest was het nieuws over de misstanden in de slachthuizen, zoals het levend villen, aansnijden en verdrinken van dieren. Hierop zei minister Schouten (Landbouw) dat ze wil kijken of het mogelijk is om hogere boetes op te leggen en slachthuizen te sluiten die structureel overtredingen begaan.

Geen genade: direct sluiten
Wakker Dier vindt deze voorgestelde maatregelen niet ver genoeg gaan. En startte daarom met een online protest waarin ze oproept geen genade te hebben voor de foute slachthuizen. De dierenwelzijnsorganisatie wil dat de slacht onmiddellijk wordt stilgelegd wanneer een dier nog bij bewustzijn het slachtproces in gaat. En dat slachthuizen die een tweede keer de fout in gaan, direct worden gesloten. Anne Hilhorst van Wakker Dier:

“Wij eisen dat harder wordt opgetreden bij zulk ernstig dierenleed.”

Persbericht Wakker Dier


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.