De 40 dieren van een manage in Sylmar, Californië, zaten vast door de ‘Saddleridge Fire’; een natuurbrand die als sinds 10 oktober actief brandt in Los Angeles Country, de Verenigde Staten. Ze werden gered nadat een medewerker via sociale media om hulp had gevraagd.

paarden
40 paarden gered van brandende manege in Californië | Foto: Pixabay

De brand, die afgelopen donderdag is begonnen, heeft zich al snel uitgebreid tot meer dan 7.5000 hectare. Scholen zijn dichtgegaan, snelwegen zijn afgesloten en meer dan 100.000 mensen zijn geëvacueerd. Op de ‘Saddletree Ranch Equestrian Center werden de paarden verrast door de brand en zaten ze gevangen. Omringd door vlammen en rook renden de paarden zenuwachtig heen en weer terwijl medewerkers probeerden de dieren in veiligheid te brengen en het vuur te blussen.

Hulp ingeschakeld

Horacio Diaz, een medewerker van de manage, gaf aan dat ondanks de inspanningen, ze de brand maar niet onder controle konden krijgen. Daarom had medewerker Alejo Morales, die ook ter plaatse was, een bericht op sociale media geplaats waarin men om hulp vroeg. “We hadden veel vrienden die ons kwamen helpen”, aldus Morales. “We begonnen steeds meer telefoontjes te krijgen en er kwamen steeds meer mensen om ons te helpen”. Volgens Morales haasten zowel vrienden als vreemden zich hun kant op met aanhangers en brachten ze zo de paarden in veiligheid.

Dankbaar

Terwijl de paarden en medewerkers er ongeschonden vanaf kwamen, heeft de brand de manege helemaal verwoest. Ook hebben ze duizenden dollars verloren doordat de manege werd geplunderd tijdens de reddingsactie. Toch zijn de medewerkers dankbaar dat iedereen veilig is. “We willen de hele gemeenschap bedanken voor het helpen”, aldus Diaz.

“Ze waren er echt voor ons.”

Bronnen:

©Animalstoday.nl Joy de Vos


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.