Vanochtend heeft er een brand gewoed in een stal in Coevorden. Bij deze brand raakten 300 kalveren dusdanig ernstig gewond dat ze zijn afgemaakt door een veearts. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Stalbrand
300 kalfjes dood door stalbrand in Coevorden | Foto: la fattina Flickr via Compfight cc

Vandaag werd ook voor het leven van 40.000 kippen gevreesd in Uden. Uiteindelijk bleek deze stal leeg want de kippen zijn een paar dagen ervoor opgehaald voor de slacht. De stallen werden schoongemaakt voor een nieuwe lading vleeskuikens die over een paar dagen zouden komen.

De afgelopen week lijkt de ene stalbrand na de andere uit te breken. Zo kwamen op 29 oktober in Barneveld 20.000 kippen om het leven door een stalbrand. De oorzaak is nog niet bekend. De stal aan de Scherpenzeelseweg is volledig uitgebrand.

Het was de vierde stalbrand in een week tijd. In Werkhoven wist een boer bij een brand eerder deze week zijn dieren te redden. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het bij dezelfde stal echter weer raak. Dit keer kwam een nog onbekend aantal koeien om het leven.

De veehouder vertelt tegen RTV Utrecht dat hij zeker weet dat de branden zijn aangestoken.

“Gelukkig zijn er camerabeelden, ik hoop dat ze erachter komen wie het is geweest.”

Op 23 oktober vonden zeker 4000 varkens de dood door een stalbrand in het Brabantse Heusden. Het is nog niet duidelijk hoeveel precies van de 8.000 varkens die op het bedrijf worden gehouden zijn verbrand.

Bronnen:  Dagblad van het Noorden, Brabants Dagblad ©AnimalsToday.nl