23 honden in bewaring genomen, 17 blijven bij handelaar

De politie Oost-Brabant heeft vorige week woensdag in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) 23 honden in bewaring genomen. De dieren werden aangetroffen op adressen van een vermeende hondenhandelaar in de gemeenten Landerd en Heusden. De slechte huisvesting en verzorging waren aanleiding voor het direct weghalen van de dieren.

bewaring

Foto: Pixabay

Na meldingen via 144 kwamen de politie en de LID de zaak op het spoor. Tijdens een controle in het woonhuis van de hondenhandelaar in Heusden werden 5 pups en 2 volwassen honden aangetroffen. De dieren hadden last van vlooien en zaten in vuile paardenboxen. Uit de administratie die in het huis werd gevonden blijkt dat de man handelde in de honden en werden aanwijzingen gevonden dat dit niet volgens de regels gebeurt.

Triest
In Landerd werden in twee donkere schuren die gebruikt worden door de handelaar nog eens 33 honden, waaronder pups, aangetroffen. De verblijven van de honden waren te klein, nat en vuil en de ruimte was donker. Ook deze dieren zaten onder de vlooien en luizen zo constateerde een dierenarts. Een inspecteur van de LID:

“Hoe kan je zo je dieren houden? Deze honden en pups beginnen al met een achterstand door onkunde van een mens. Jezelf verrijken zonder naar de intrinsieke waarde van het dier te kijken… In en in triest!”

23 honden werden daarop in opdracht van RVO in bewaring genomen. Helaas bleven 17 honden achter bij de handelaar.

Maatregelen
De handelaar krijgt voor zowel de honden bij het woonhuis als de 10 overgebleven honden in de schuren bestuursrechtelijke maatregelen opgelegd. Ook de kosten voor de opvang van de 23 honden die wel in bewaring konden worden genomen zullen op de handelaar worden verhaald.

Bron: Dierenbescherming ©AnimalsToday.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Hoe haal je het in je hoofd om daar dieren achter te laten, bij dat tuig, denken ze nu echt dat hij goed voor de achter gebleven honden gaat zorgen, echt niet integendeel.
    Deze crimineel gaat nog niet eens 1 dag de bak in, maar krijgt een opgeheven vingertje en daar schrikt dat mannetje toch van, niet dus.
    Dit soort schurken moeten minimaal 5 jaar gevangenis krijgen op dezelfde manier als ze hun dieren hebben behandelt, gewoon in een klein hokje met vies water en voedsel en je nood ook maar gewoon in het hokje.