Minstens 200 wilde dieren zijn in beslag genomen vanwege dierenmishandeling in een dierenopvangcentrum in Mexico-Stad. Het ging met name om wilde katachtigen, zoals leeuwen, tijgers en jaguars.

dierenmishandeling
200 wilde dieren gered wegens dierenmishandeling opvang Mexico | Foto: Pixabay

De Mexicaanse autoriteiten hebben bij een inval in een dierenopvangcentrum meer dan 200 wilde dieren gered. De dieren zijn aangetroffen in zeer erbarmelijke omstandigheden. Zo waren vele zwaar uitgedroogd en verminkt. Het centrum die de naam Jaguar Negro-Tigre Blanco (zwarte jaguar-witte tijger) draagt, zou zich als opvang voor dieren voordoen, maar herbergde in werkelijkheid wilde soorten die er niet in thuishoorden. Zo zaten er zeventien primaten, twee coyote’s en honderdnegentig katachtigen: Afrikaanse leeuwen, witte leeuwen, tijgers, jaguars en poema´s.

Dierenmishandeling

Aan het begin van deze maand beschuldigde AZCARM, een vereniging van dierentuinen en fokkerijen, het zogenaamde opvangcentrum van dierenmishandeling. Volgens de vereniging zou er veel bewijsmateriaal zijn voor een groot aantal dode dieren op het terrein van Jaguar Negro-Tigre Blanco, als gevolg van verwaarlozing. De eigenaar van het centrum ontkent echter deze beschuldigingen. Ook moest de wettelijke status van de dieren nog worden onderzocht. Vervolgens zullen zij worden voorzien van veterinaire verzorging. Daarnaast volgt er, waar nodig, een overplaatsing naar een betere locatie. Bovendien hebben vrijwilligers van AZCARM aangeboden de dieren onder hun hoede te nemen.

Ernesto Zazueta, directeur van AZCARM:

“Het begon allemaal met een werknemer die onlangs was ontslagen. Hij had veel videobewijs van mishandelde dieren. We probeerden het gebied (van het opvangcentrum) aan de achterkant te benaderen, waar dieren in zeer slechte omstandigheden te zien waren. Zwaar vermagerde dieren, met schurft, verminkt; bij sommige was hun staart uitgesneden, andere zaten vol met beestjes.”

Tot slot kampt Mexico met een internationale, illegale handel in wilde dieren. Klanten bevinden zich overal ter wereld: verzamelaars, dierenwinkels, en drugshandelaren betalen forse prijzen voor deze slachtoffers.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools