Op zaterdag 18 mei 2013 is er voor het tweede jaar op rij een grote, vreedzame manifestatie tegen de intensieve veehouderij/megastallen. De manifestatie, “We zijn het Mega zat!!” genaamd, vindt plaats op de Dam in Amsterdam en vangt aan om 13.00u.

Wezijnhetmegazat - 18 mei

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van deze manifestatie zijn Estera Waas en Christel de Haas. Net als in 2012 sloegen zij ook dit jaar de handen ineen om een grote, vreedzame manifestatie te organiseren tegen de intensieve veehouderij. In het verlengde hiervan vragen zij aandacht voor de effecten van de intensieve veehouderij op de volksgezondheid én de respectloze, inhumane omgang met dieren. Het initiatief zelf ontstond vorig jaar naar aanleiding van een Duitse manifestatie. Deze vond plaats op 21 januari 2012. Beelden van deze manifestatie verspreiden zich in rap tempo over het internet en inspireerden Waas en De Haas.

Aangesloten partijen

Net als vorig jaar, krijgen we ook dit jaar de steun van verschillende (politieke) partijen en organisaties. Dit zijn onder andere: Wakker Dier, Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid, Socialistische Partij, Groen Links, Milieudefensie en PETA Nederland.

Sprekers

Sprekers tijdens de manifestatie zijn onder andere filmregisseur Eddy Terstall, Karen Soeters (directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation en oprichter van PiepVandaag.nl), Filosoof en Auteur Floris van den Berg en Kiza Donders, een tienjarige dame met een verhaal. Ook vindt er een debat plaats tussen verschillende Tweede Kamerleden, te weten: Tjeerd van Dekken (PvdA), Esther Ouwehand (PvdD), Henk van Gerven (SP), Jesse Klaver (GL)

Wanneer: zaterdag 18 mei 2013, 13.00 -16.00 uur

Waar: De Dam, Amsterdam