Een 12-jarige jongen in Engeland vangt gewonde, zieke en ongewilde dieren op in zijn eigen ‘dierenziekenhuis’. Inmiddels heeft hij al meer dan honderd dieren, die gewond of achtergelaten waren, geholpen.

Geitje voeren - 12-jarig jongetje
Foto: Pixabay.com

Callum Underdown, uit Suffolk, besteedt al zijn vrije tijd en zakgeld aan dieren, om hen een nieuw leven te geven. Urenlang struint hij Facebookpagina’s en internetsites af, op zoek naar dieren die niet gewild zijn. Hij verzorgt ze en betaalt de kosten van hun verzorging uit zijn eigen zak.

Callum’s moeder, de 32-jarige Sarah Underdown, raakte een beetje overweldigd door al die dieren in huis. Ze kocht een klein stukje grond bij een boerderij voor hem, waar hij nu zijn geiten, konijnen, cavia’s, ganzen en kippen houdt. Ze vertelt aan Huffington Post:

“Hij houdt al van dieren vanaf dat hij heel klein was. Hij geeft niet om voetbal of computerspelletjes, hij wil gewoon voor dieren zorgen.”

Ze vertelt verder:

“We begonnen met een paar kippen in de tuin en zo is het verder gegroeid. Het was een gekkenhuis voordat we het stuk grond hadden. De kippen kwamen regelmatig de keuken in. Iedere keer als ik eten probeerde te koken, struikelde ik over ze!”

Volgens zijn moeder is Callum begonnen met het zorgen voor dieren, nadat ze betrokken waren geweest bij een verkeersongeval:

“We hadden een botsing en helaas is een motorrijder ter plekke overleden. Het was afschuwelijk en het heeft Callum enorm geraakt. Hij was zichzelf een tijdje niet. Een tijd later vroeg hij of hij wat kippen mocht adopteren, om ze in de tuin te houden. Tijd buiten doorbrengen en voor de kippen zorgen maakte dat hij zich beter voelde. We denken dat het hem geholpen heeft zijn gevoelens over het ongeluk te verwerken.”

Callum fietst elke ochtend vóór schooltijd, rond 6 uur ‘s morgens, naar zijn mini-boerderij, om zijn dieren te verzorgen. En na schooltijd fietst hij er weer heen. Ook is hij er het hele weekend te vinden, om zijn 19 kippen, 2 ganzen, 9 konijnen, 26 cavia’s en 2 geiten alle liefde en verzorging te bieden die ze nodig hebben. Callum heeft volgens zijn moeder al zo’n 5.000 euro uitgegeven aan zijn missie om dieren te redden.

In het afgelopen jaar heeft de 12-jarige jongen al meer dan honderd dieren opgevangen en hij probeert voor alle dieren een goed thuis te vinden. Velen van hen zouden het niet hebben overleefd, als Callum ze niet had geholpen. Veel van zijn kippen waren ondervoed en kaal toen zij bij hem kwamen, maar met het juiste dieet en medische hulp zijn ze nu weer helemaal gezond.

Callum’s moeder verklaart:

“Zieke dieren verzorgen we thuis, tot ze zijn hersteld. De keuken is al omgedoopt tot ‘Sarah’s Ziekenhuis’! Op het moment verzorgen we een babykonijntje met een oogontsteking. Toen hij bij ons kwam zat zijn oog helemaal dicht en de persoon die hem aan ons heeft gegeven dacht dat hij misschien wel een oog mist. Maar Callum wilde hem niet opgeven. We hebben hem medicijnen gegeven en hem thuis verzorgd en langzaam maar zeker begon hij zijn oogje weer te openen. Hij komt er weer helemaal bovenop.”

Elke week geeft Callum al zijn zakgeld, ruim 13 euro, uit aan de verzorging van ‘zijn’ dieren en het onderhoud van zijn kleine stukje land. Maar gelukkig krijgt hij wel hulp van zijn familie. Vader, moeder, maar ook zijn zusje van 5 dragen allen hun steentje bij.

Sarah:

Ik ben zo trots op hem. Hij werkt ontzettend hard en hij doet het enorm goed”.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor