De 27-jarige Henk van Dillen uit Alblasserdam is begonnen aan zijn 12.000 km lange fietstocht naar Singapore. De WNF-vrijwilliger gaat geld ophalen voor neushoorn– en tijgerprojecten van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in Azië.

fietsen
Bengaalse tijger | TeryKats via Compfight cc

Henk werd vanochtend in een koud, glad en winderig Rotterdam bij de Erasmusbrug uitgezwaaid door zijn vriendin, familie, vrienden en vrijwilligers van WNF in Rotterdam en Drechtsteden. Hij rijdt op een oude fiets van 195 euro die hij op Marktplaats heeft gekocht.

”Ik doe de reis niet voor mezelf, maar voor het WNF. De reis gaat bewust richting Singapore. Ik wil aandacht vragen voor de bedreigde olifanten, tijgers en neushoorns die daar leven.”

Henk heeft een mascotte, Ringo de Rhino, die op zijn stuur met hem meereist.

Madelon Groenenberg, hoofd Vrijwilligersnetwerk WNF:

“We hopen dat Henk heelhuids weer thuiskomt over een maand of acht. Dat is het allerbelangrijkste! We vinden het zo geweldig dat hij op deze manier ook aandacht probeert te vragen voor diersoorten als de Indische neushoorn en de tijger die in Azië steeds verder in het nauw komen!”

Henk heeft een pagina aangemaakt op de website JustGiving, waarop gedoneerd kan worden. De fanatieke fietser wil maar liefst 10.000 euro ophalen voor de natuurbeschermingsorganisatie.

Bandenplakspullen
De 12.000 kilometer dwars door twee continenten en meer dan twintig landen richting Singapore legt de Alblasserdammer helemaal alleen af. Slechts met een slaapzak, tent, fotocamera en een hoop bandenplakspullen gaat de reis onder meer via Roemenië, Turkije, Iran, Oezbekistan, India, Nepal en Thailand. Op Henkvandillen.net is de actie van dag tot dag te volgen en ook via de website en social media kanalen van WNF.

Persbericht Wereld Natuur Fonds (WNF)