Na een barre tocht van 1000 kilometer langlaufen dwars door de Italiaanse Alpen kwamen Esther Kef, haar vrouw Eleonora en knuffelvarken Mirko gisteren eindelijk aan bij de finish in Cortina. Sinds 26 januari waren deze helden als #SkiingforPigs onderweg om aandacht te vragen voor het varkensleed in de intensieve veehouderij.

#SkiingForPigs
Jolanda Clant, Arve Dinessen en Giorgio Canal begeleiden Eleonora (l) en Esther (r) naar de finish | Foto: SkiingForPigs/House of Animals

Ze werden de laatste kilometers begeleid door Europees kampioen 400 meter atletiek Jolanda Clant, wereldkampioen langlaufen Anna Santer, oud nationaal trainer van het Noors skiteam Arve Dinessen en Giorgio Canal, trainer wereldkampioenschappen trail rennen.

#SkiingForPigs
Op sommige trajecten was lawinegevaar | Foto: SkiingForPigs/House of Animals

De laatste dag was zwaar. Het sneeuwde en er was lawinegevaar op sommige trajecten. De twee langlaufers hebben afgelopen maand alle soorten weer meegemaakt, van opmerkelijke warmte op grote hoogte tot ijskoude sneeuwstormen die de adem ontnamen.

Finish!

Uiteindelijk kwam de groep veel later aan dan gepland, maar ze hebben het volbracht! Een buitengewone en unieke prestatie van deze twee dierenvriendinnen, want nog nooit eerder maakte iemand op de lange latten een vergelijkbare reis door de Alpen. Bekijk hieronder de finish van Skiing for Pigs, op 1 maart 2020 in Cortina:
.

.
Respect voor #SkiingForPigs

Wereldkampioen langlaufen Anna Santer zeg over de bijzondere prestatie van Skiing for Pigs; Esther en Eleonora:

“Twee amateur- skiërs die 1000 km langlaufen dat dwingt respect af. Het is een belangrijk thema en Esther en Eleonora hebben tijdens hun skitocht Italianen in alle uithoeken van het land aan het denken gezet over de vee-industrie. Het is indrukwekkend dat ze ook jongeren erbij hebben weten te betrekken en hen hebben laten zien dat je geen topsporter of beroemdheid hoeft te zijn om de wereld een stukje bewuster te maken.”

De laatste dagen gingen dwars door het gebied in Noord-Italië dat getroffen is door het coronavirus. Esther Kef, initiatiefneemster van Skiing for Pigs, vertelde een paar dagen geleden aan Animals Today:

“Er is bijna niets meer te krijgen in supermarkten, mondkapjes zijn uitverkocht, hotels moeten gasten uit Veneto weren, bruiloften met familieleden en vrienden mogen niet worden georganiseerd. Het grote aankomstfeest aanstaande in de regio Veneto kon gisteren dan ook helaas niet door gaan in verband met het virus.”

#SkiingForPigs
Scharrelvarken in Italië | Foto: SkiingForPigs/House of Animals

Documentaire over het varken

Met de tocht is door Esther en Eleonora op het moment van de finish 6397 euro opgehaald om een documentaire maken over het varken, als een intelligent, speels en gevoelig wezen met een heel bijzonder karakter. Dit bedrag zal nog iets groeien komende dagen en staat op het moment van deze publicatie op 6547 euro.  Esther kijkt terug op een barre maar succesvolle tocht:

Dat het een zware tocht zou worden, was ik me natuurlijk van bewust, maar toch was het in alle opzichten veel zwaarder dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Niet eens zo zeer de duizend kilometer aan zich, maar voornamelijk de extreme weersomstandigheden en alles om het skiën heen, wat er voor zorgde dat ik meestal niet voor 2 uur ‘s nachts in bed lag.”

#SkiingForPigs
Esther en Mirko | Foto: House of Animals

“Ik vind het buitengewoon bijzonder dat we niet alleen steun hebben ontvangen van familie, vrienden, sportievelingen, vegetariërs en veganisten, maar ook van boeren die zowel varkens als koeien houden. In Zuid-Tirol bijvoorbeeld hebben we zelfs een donatie ontvangen van het toeristenbureau van Seiseralm (de voorzitter heeft zelf koeien) voor het maken van onze documentaire!”

Namens iedereen van House of Animals/Animals Today van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie, zowel sportief als voor het welzijn van varkens in de intensieve veehouderij.

kinderen
Knuffelvarken #Mirko hield Esther en Eleonora gezelschap #SkiingforPigs | Foto: House of Animals

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer en help de varkens

Als je Esther en haar actie tegen varkensleed nog wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met iDEAL, PayPal of creditcard.

 

©AnimalsToday.nl/House of Animals