Een zevenjarig meisje in de Amerikaanse stad Detroit (Michigan) wordt ervan beschuldigd een hond ernstig te hebben mishandeld. Ze zou het dier vanaf de tweede verdieping uit het raam hebben gegooid.

Deze puppy is gered uit het huis waar de mishandelingen plaatsvonden| Screenshot video Fox2
Deze puppy komt uit het huis waar de dierenmishandelingen plaatsvonden en is nu gered | Screenshot video Fox2

Hondenreddingsorganisatie Detroit Pit Crew schakelde de Amerikaanse televisiezender Fox2 in, die onderzoek deed naar het incident.

Theresea Sumpter van Detroit Pit Crew:

“Ik werd er op geattendeerd dat een aantal kinderen de poten van honden hadden gebroken.”

Het gaat voornamelijk om een zevenjarig meisje. Een verslaggever van Fox2 ging naar het huis waar de mishandelingen hadden plaatsgevonden. De vrouw die open deed ontkende niet wat er was gebeurd, maar vertelde de journalist dat ze het geen dierenmishandeling was. De vrouw verklaarde:

“Dit is een klein meisje van zeven jaar oud. Ik was niet thuis en ze wist niet wat ze deed. Ze liet de hond per ongeluk uit het raam vallen.”

Dit is niet het verhaal wat Detroit Pit Crew ter oren is gekomen. Sumpter:

“Alle puppy’s waren uit het raam gegooid. En de puppies hadden gebroken poten die nooit goed zijn behandeld.”

Maar dat is niet het enige waar het zevenjarige meisje van wordt beschuldigd. Sumpter voegt toe:

“Een kitten werd aan zijn poot rondgeslingerd, later aan zijn start en daarna werd het naar een pitbull gegooid.”

Toen de verslaggever van Fox2 de vrouw naar het poesje vroeg, antwoordde ze:

“Ze houdt het vast. Ze draagt het alsof het een babypop is.”

Daarna wilde de vrouw niet meer verder praten. Detroit Pit Crew had een vergelijkbare ervaring met de vrouw:

“Ze wil de dieren houden en het kan haar niks schelen. We zijn in Detroit en niemand geeft hier om dierenmishandeling. Ik zei tegen haar dat er wel mensen zijn die zich zorgen maken om dierenmishandeling. En dat er consequenties zijn aan het mishandelen van dieren, zelfs voor kinderen van zeven jaar oud die dieren mishandelen.”

Tijdens dit gesprek rende een puppy het huis uit, richting het verkeer. Hoewel Detroit Pit Crew het diertje redde en meenam, is de vrouw nooit langsgekomen om hem op te halen.

Momenteel is het kleine hondje onder behandeling bij een dierenarts. De puppy is ernstig ondervoed en uitgeput, maar volgens de dierenarts komt het gelukkig uiteindelijk wel goed met de hond en zal het ter adoptie worden aangeboden.

De politie en de kinderbescherming hebben een onderzoek ingesteld naar het gezin. Detroit Pit Crew heeft vorig jaar veertien zaken van dierenmishandeling voor de rechter gekregen. In een aantal gevallen was de dader een kind. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die dieren mishandelen sneller op het criminele pad terechtkomen. Veel seriemoordenaars blijken in hun jeugd eerst dieren te kwellen voor ze overgaan op mensen.

Detroit Pit Crew kan je volgen via hun facebookpagina.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.