Vanaf 25 oktober kun je je hart weer ophalen aan de prachtige beelden en verhalen die worden gepresenteerd op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Deze zevende editie brengt ruim honderdtwintig vertoningen van bijzondere, spraakmakende en nieuwe natuurfilms van makers uit binnen- en buitenland.

Wildlife Film Festival
Zevende editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam belooft veel moois | Foto: Pixabay

Openingsfilm over het Waddengebied

Op dinsdag 26 oktober opent het festival in de bioscoop met de film Silence of the Tides, een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied, geregisseerd door Pieter-Rim de Kroon. De film ademt in en uit met de getijden van het Werelderfgoed, het grootste intergetijdengebied ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent.

Programma

Voor de liefhebber van natuur en dier is er van alles te kiezen. Films uit verre buitenlanden, maar ook uit Nederland, die inzoomen op het leven van allerlei verschillende dieren. Om de keuze iets te vergemakkelijken heeft het festival een paar programma’s samengesteld rondom bepaalde thema’s, waaronder Africa, Cats of Green Impact. Daarnaast zijn er speciale evenementen, familiefilms en korte films, en zijn er weer veel filmmakers en experts aanwezig om in aansluiting op de film vragen te beantwoorden of toelichting te geven. Bent u fan van poema’s, wolven, zeeleeuwen of de Aziatische halsbandparkiet? Wilt u meer weten over het leven van bomen in Wales? Of bent u op zoek naar beelden van de Afrikaanse savanne of van de Marker Wadden? Er is voor ieder wat wils.

Flamingo Award

Tijdens een speciale ceremonie op 30 oktober worden de Flamingo Awards uitgereikt aan winnaars in twaalf verschillende categorieën, waaronder Beste Film, Beste Debuut, Beste Korte Film en de publieksfavoriet. De nominaties zijn al bekendgemaakt, en de deskundige jury is geïnstalleerd. Het zal met dit enorme aanbod een moeilijke keuze worden!

Wildlife Film Festival Rotterdam

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms die een groot scherm verdienen. Ieder jaar worden veel prachtige natuurfilms gemaakt, die niet in de bioscoop worden uitgebracht. En dat is zonde, zowel voor de filmmakers die minder publiek bereiken als voor het publiek dat een mooie ervaring misloopt. Het WFFR doet hier iets aan, en met succes. Sinds de oprichting in 2015 bereikt het festival zo’n 20.000 bezoekers per editie, en daar komen de bezoekers van het WFFR on Tour programma nog bij.

Praktische info:

Het Wildlife Film Festival Rotterdam is van 26 tot 31 oktober 2021 in Theater Cinerama aan de Westblaak 18 in Rotterdam. Het online programma is van 25 oktober tot en met 7 november.

Voor informatie over de films, het blokkenschema en kaartverkoop, zie www.wffr.nl

©AnimalsToday.nl Laura Lancée