Tijdens zijn vakantie op het eiland Mustique in de Caribische zee is zanger Bryan Adams letterlijk in de bres gesprongen voor een walvis. Het dier dreigde gedood te worden door illegale jagers.

Bryan Adams
Bryan Adams heeft verhinderd dat een walvis werd doodgeschoten | © Maurice Li on Foter.com

De Canadese rockster Bryan Adams, al jaren overtuigd veganist en uitgesproken tegen de intensieve veehouderij, gooide deze keer zijn leven in de strijd voor een dier. De zanger verklaart dat hij tijdens zijn vakantie op het eiland Mustique tussen een schip en de walvis is gaan peddelen en als menselijk schild heeft gediend, om te voorkomen dat de walvis gedood zou worden door de illegale jagers. De walvis zwom binnen de 1.000 meter zone, wat beschermd gebied is, van het privé-eiland Mustique.

Adams zag het schip met de jagers achter de walvis aan gaan. In de lokale krant Searchlight vertelt Adams:

“Ik was getuige van de jacht op een walvis, met een walvisboot en meerdere speedboten die het dier insloten en het pijn deden. Ik zag het en ben toen met mijn (peddel)surfboard tussen de walvis en de walvisboot gaan staan. Ik was daar op een vreedzame missie. De walvis was een moment naast me, maar zwom toen weg.”

Adams is betrokken bij het natuurbehoud van het gebied en is voorzitter van het door hem zelf opgerichte Saint Vincent en de Grenadines Milieubeschermingsfonds.

Hij vindt dat het traditionele walvisjagen in de Caribbean zou moeten worden veranderd in walvis spotten en andere vormen van eco-toerisme.

“Ik wil de eilanden beschermen voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Het is zo uitgestrekt en prachtig hier, eco-toerisme zou de focus in de toekomst moeten zijn en niet walvisjagen. Toeristen zijn geschokt als ze dat zien gebeuren.”

Bronnen:

@Animals Today