Normaal leven ze in de bergen, maar omdat ook de badplaats Llandudno in Wales uitgestorven is door de coronacrisis komen de wilde geiten uit het gebied de bebouwde kom uitgebreid verkennen. Normaal zijn de dieren bang voor mensen, maar nu zien ze hun kans schoon en komen de heg snoeien.

wilde geiten
Wilde geiten nemen de verlaten straten van het dorp over | Foto: screenshot video The Telegraph/YouTube

De prachtige langharige witte geiten met hun sierlijke lange hoorns zijn inmiddels een sensatie op de sociale media, want hoe vaak maak je mee dat er een kudde wilde geiten door de straat loopt? Maar als er zo veel lekkere dingen te vinden zijn ben je wel gek als geit om die kans te laten lopen.
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




.
Een poging van de politie om ze ’s nachts de bebouwde kom uit te krijgen leek aanvankelijk te lukken, totdat de wilde geiten zich opnieuw lieten zien.
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




.
De dieren zien hun kans schoon en doen zich tegoed aan de keurig gesnoeide heggen in de badplaats. Sommige bewoners geven aan dat ze die dankzij de wilde geiten niet meer hoeven te snoeien. Tussen de maaltijd door verkennen de geiten de knusse straatjes van of rusten uit op het grasveld voor de kerk.

wilde geiten
Het gras voor de dorpskerk is groen en sappig in Llandudno | Foto: screenshot video Global News/YouTube

De wilde geiten zijn normaal gesproken bang voor mensen, zo vertellen inwoners van Llandudno. Wie ze goed observeert lijkt bijna vraagtekens te zien in hun ogen, want waar zijn alle mensen toch gebleven? Het is wel te hopen dat ze hun angst voor mensen niet verliezen, want uitkijken tijdens het oversteken is er niet bij.
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




.
Volgens de autoriteiten van  Llandudno komen de geiten wel vaker een kijkje nemen, maar nooit eerder bleven ze zo lang als nu.
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl