Katje Soof (1) werd op 28 mei in het Twentse Aadorp beschoten met een luchtbuks. Een kogel kwam in haar rechteroog terecht, een andere raakte haar buik en vernielde de ingewanden. Soof overleefde de laffe aanval, maar is uiteindelijk toch op de operatietafel bezweken. Baasje Stephanie is ontroostbaar. Wie schoot op Soof en waarom?

katje Soof
Wie schoot op Soof? | Foto: Stephanie de Jonge-Kappert/Facebook

Wie ben je en waarom schoot je op Soof? Het zijn vragen die leven bij baasje Stephanie de Jonge-Kappert, na de beschieting van Soof met vermoedelijk een luchtbuks, op 28 mei 2020 kort voor middernacht, in de omgeving van de Bruglaan in Aadorp.
.

.
Katje Soof werd op 50 meter van huis gevonden en door de dierenambulance naar het Dierengezondheidscentrum Weemelanden-Twenterand in Vriezenveen gebracht. Stephanie kreeg hierover kort voor middernacht bericht. Soof was de deur uitgeglipt, want normaliter houdt Stephanie haar ’s nachts binnen, zo vertelt ze op Facebook. Dierenarts Jos Hermens over de schade die de beschieting aanrichtte:

“Het bleek dat ze door twee kogels was geraakt. Eén kogel ging door haar oog. De ander ging haar buik in en richtte veel schade aan haar ingewanden aan. Gelukkig bleek de kat gechipt, waardoor we snel contact hadden met de eigenaren.”

katje Soof
Wie schoot op Soof? | Foto: Stephanie de Jonge-Kappert/Facebook

Er volgde meerdere operaties, maar uiteindelijk is Soof toch bezweken, nadat een noodzakelijke vervolgoperatie had plaatsgevonden.
.

https://www.facebook.com/stephanie.dejonge/posts/10219131847061474

.
Volgens Stephanie woont de dader niet ver van haar huis, vermoedelijk binnen een straal van 300 meter. Ze hoopt dat hij gevonden wordt en dat mensen goed opletten:

“Ik hoop via mijn bericht op Facebook te bereiken dat andere mensen worden gewaarschuwd. Wij zijn er kapot van. Het voelt nu al leeg zonder haar aanwezigheid. Wij gaan haar missen.”

Dierenarts Jos Hermens hoopt ook dat de dader gevonden wordt en dat die op z’n minst last krijgt van wroeging:

“Als de dader maar weet wat hij of zij heeft aangericht. Al krijgt die er maar een slecht gevoel van, want dit kan zomaar niet.”

Wie schoot op katje Soof?

Weet jij meer over deze zaak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844, of bel met de dierenpolitie via 144. Als je dat prettig vindt kunt je ons mailen via redactie@animalstoday.nl, dan zorgen wij dat je informatie anoniem doorgegeven wordt. Ook over andere dierenwelzijnskwesties waarbij je onder de radar wilt blijven kun je contact met ons opnemen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BvR