In het Vliegenbos in Amsterdam-Noord werd afgelopen zaterdag een gewonde dode hond gevonden. De verwondingen van het dier lijken op de gevolgen van hondengevechten. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over deze hond, bijvoorbeeld wie de eigenaar was of wie het dier dumpte.

gewonde dode hond
Getuigen gezocht: Wie dumpte deze gewonde dode hond? | Foto: Politie Amsterdam

Een voorbijganger vond de dode hond zaterdag rond half 5. Onbekend is hoe lang het dier toen al in het bos lag. Op het lichaam van de hond werden diverse verwondingen en littekens aangetroffen, die doen vermoeden dat het dier het slachtoffer is geworden van een of meerdere hondengevechten. De politie meldt in Het Parool:

“We weten dat de hond gewond was en die verwondingen zijn zodanig dat we willen weten hoe het gekomen is.”

Hondengevechten zijn verboden en derhalve is iedere betrokkenheid strafbaar. Dat er in Nederland hondengevechten plaatsvinden is onomstotelijk vast komen te staan met de veroordeling van een groep uit Amersfoort, die gestraft is voor het organiseren van meerdere hondengevechten en het speciaal voor dit doel fokken van ‘vechthonden’. Maar met hun veroordeling is het fenomeen hondengevechten natuurlijk niet uitgebannen.
.

Cel- en taakstraffen voor organisatoren hondengevechten

.
House of Animals doet al lang onderzoek naar hondengevechten in Nederland. Het is een schimmige wereld waar veel geld in omgaat, zowel qua prijzengeld als de bedragen die betaald worden voor ‘goede’ vechthonden. Het is echter ook een wereld waarin uit de school klappen – op zijn zachtst gezegd – niet gewaardeerd wordt. Toch hopen wij en de politie dat er snel iemand komt die zich meldt, zodat deze hond niet anoniem blijft.

Wie was deze gewonde dode hond?

Weet jij meer over deze hond, al is het maar een vermoeden, neem dan contact op met de politie. Dat kan via het nummer van de dierenpolitie 144 of via het algemene nummer 0900-8844. Wanneer je niet met de politie wil spreken maar toch iets over deze hond weet, mail ons dan op redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen je privacy en zorgen ervoor dat jouw informatie op de juiste plek belandt.
.


.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel