Het plotselinge overlijden van oprichter en voorzitter Heli Dungler van VIER VOETERS (FOUR PAWS) is bij dierenvrienden wereldwijd hard aangekomen. In 1988 richtte Dungler VIER PFOTEN – FOUR PAWS op in Wenen, wat in 30 jaar uitgroeide tot een wereldwijd gerespecteerde dierenwelzijnsorganisatie in 15 landen. Zondag overleed hij op 56-jarige leeftijd.

Heli Dungler
Heli Dungler (1963) overleed op 5 januari 2020 | Foto: © FOUR PAWS | Jasmine Duthie

Josef Pfabigan, bestuurslid van VIER VOETERS en langdurige vriend én collega kondigde gisteren het overlijden van oprichter en voorzitter Heli Dungler aan:

“Zijn dood is een zware klap voor ons en brengt ons veel verdriet. Onze gedachten en diepste medeleven gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke tijd.”

Beschermer van dieren

Heli Dungler werd geboren in 1963 in Waidhofen an der Thaya in Neder-Oostenrijk. In 1984 begon hij zijn carrière bij Greenpeace in Oostenrijk. Gedurende deze tijd koesterde hij de wens om actief op te komen voor de bescherming van dieren. In 1988 richtte hij de dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS, internationaal bekend als VIER PFOTEN / FOUR PAWS, op in Wenen De organisatie richtte hij zich aanvankelijk op dierenwelzijnskwesties met betrekking tot pelsdierfokkerijen, legbatterijen en circusdieren.

In de decennia die daarop volgden voerde hij wereldwijd, middels onderhandelingen met besluitvormers, campagnes voor hogere dierenwelzijnsstandaarden in de veehouderij en voor betere bescherming van beren, grote katachtigen en zwerfdieren:

“Dankzij zijn tomeloze inzet is VIER VOETERS vandaag een wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie, vertegenwoordigd in 15 landen, actief in het onthullen van dierenleed, het redden van dieren in nood en de bescherming van dieren wereldwijd.”

Heli Dungler
Dankzij Heli Dungler zijn duizenden dieren gered | Foto: © VIER VOETERS

Door zijn passie en eindeloze inspanningen heeft VIER VOETERS het leven van vele duizenden dieren kunnen redden, zegt Josef Pfabigan:

“De wereld heeft een heel bijzondere dierenliefhebber en visionair verloren. De werknemers van VIER VOETERS, zijn familie en zijn vrienden rouwen om het verlies van een heel speciaal, charismatisch en humoristisch persoon. We zullen zijn herinnering eren door het werk waar hij zoveel van hield voort te zetten.”

Heli Dungler inspireerde

Ook voor de redactie van Animals Today en House of Animals komt het overlijden van Heli Dungler hard aan. Karen Soeters:

“Het is zo erg dat hij er niet meer is. Wat een inspirerende man was dat en wat heeft hij veel mooie en bijzondere dingen voor dieren gedaan. Over mensen als Heli Dungler moeten we blijven vertellen, want ze mogen nooit vergeten worden.”

Namens alle medewerkers van Animals Today en House of Animals sterkte en kracht voor iedereen die van Heli Dungler hield, zijn familie, vrienden en bewonderaars. Hij was een inspiratiebron in de strijd voor dierenwelzijn en zal dat ook voor ons altijd blijven.
.

https://www.facebook.com/FourPaws.NL/photos/a.369005698715/10156941764318716/

.
Bron: