In het Overijsselse plaatsje Dwarsgracht, nabij Giethoorn, heeft de politie een gedumpte, dode Engels bulldog gevonden in een sporttas. De tas met de dode hond werd aangetroffen in het water van de Cornelisgracht. Over de dader is nog niets bekend en daarom wordt de hulp van het publiek ingeroepen.

Engels bulldog
Wie dumpte Engels bulldog in het water? | Foto (illustratief, niet de hond uit dit bericht): publiek domein

De eigenaar van de hond kan niet achterhaald worden, want de dode reu is niet gechipt, hetgeen wel verplicht is in Nederland. Het gaat om een bruin-witte Engelse bulldog, lijkend op de bovenstaande foto.

Het is niet bekend of de hond al dood was toen hij in de tas werd gedumpt. De dierenpolitie doet onderzoek naar deze nare zaak en roept daarbij de hulp in van het publiek. Mogelijk zijn er getuigen geweest die zagen dat iemand een gevulde sporttas in het water gooide, of wellicht is er opeens ergens een soortgelijke hond verdwenen.

Wie dumpte Engels bulldog in het water?

Heb je tips over deze zaak, bel dan de dierenpolitie op nummer 144, of het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844. Geef je er de voorkeur aan om geen contact op te nemen met de politie maar weet je wel iets over deze hond, de eigenaar of de dader, dan kun je het ook melden bij de redactie van Animals Today via redactie@animalstoday.nl. Wij respecteren je privacy en zorgen dat je informatie op de juiste plek terechtkomt.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel