Een klein verweesd beertje, dat begin deze maand moederziel alleen is gevonden in de bergen van Polen, is naar Poznan Zoo gebracht, waar stichting VIER VOETERS een groot buitenverblijf voor beren gebouwd heeft.

Weesbeertje
Het weesbeertje maakt het nu goed | Foto: VIER VOETERS

Directeur Inez de Ligt van VIER VOETERS:

“Het beertje is kerngezond, maar was eerst nog een beetje beduusd – ze had er net een reis van 8 uur opzitten. Maar vandaag ging ze al vrolijk en nieuwsgierig op onderzoek uit. Het is onmogelijk om haar straks weer in de natuur vrij te laten, dat overleeft ze niet. Dat zou alleen kunnen in een gebied waar ze continu in de gaten gehouden kan worden door experts, en Polen heeft die faciliteiten helaas niet.

Het beertje gaat desondanks een fijn leven tegemoet, want de eisen die VIER VOETERS aan een verblijf voor beren stelt, zijn hoog. Het beertje heeft, als ze eenmaal groot is, minimaal 1500 vierkante meter terrein nodig waar ze waar ze naar hartenlust kan spelen, badderen en een hol graven voor de winterslaap – zoals een beer in het wild ook doet. Inez de Ligt: ‘Uiteraard zullen we het beertje volgen, en zullen we regelmatig updates geven over haar leven op onze Facebook-pagina.’

Persbericht VIER VOETERS