Een man in Mexico is opgepakt vanwege het afschieten van vuurwerk vanaf de snuit van een puppy. De jonge hond verloor een oog en zijn neus.

vuurwerk
Mannen steken vuurwerk af op snuit hond in Mexico | Foto: Pixabay

Een pup van ongeveer een jaar oud werd een paar dagen voor oudejaarsavond slachtoffer van zware dierenmishandeling in Ecatepec, een stad ten noorden van Mexico-stad. De zwerfhond kwam op straat in aanraking met een drietal mannen dat besloot het dier in te zetten voor een vuurwerkstunt. Het kreeg een raket om de snuit gebonden en vervolgens werd het lontje aangestoken. Buren hoorden de explosie en waren de eerste getuigen van de gruwelijke daad. Zij belden direct de politie. Het hondje heeft door de stunt haar neus en een oog verloren. Het andere oog puilde na het incident uit.

De pup is onmiddellijk overgebracht naar een veterinair centrum in Ecatepec, maar bevindt zich in zeer kritieke toestand.

Een van de mannen is inmiddels opgepakt. Naar eigen zeggen waren de mannen op het walgelijke idee gekomen nadat zij drugs hadden geconsumeerd. Volgens de Mexicaanse dierenwet is het mishandelen van dieren ten strengste verboden. Misdaden van deze categorie worden bestraft met een gevangenisstraf tussen de zes maanden en twee jaar.

De gedetineerde:

“We waren met zijn drieën aan het zuipen en high worden en toen hebben we een raket op de snuit van de hond gezet.”

Bron:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools