Terwijl de ‘categorie 5’ orkanen Irma en Maria de Maagdeneilanden (VS) compleet verwoest hebben achterlaten, zijn ook duizenden dieren en mensen slachtoffer geworden van het natuurgeweld. Voor het welzijn van de slachtoffers zijn er verschillende initiatieven en vrijwilligers die zich inzetten om de slachtoffers van de orkaan, mens en dier, te helpen.

Maria
Foto: publiek domein

Sali Gear is zo iemand. Ze is oprichtster van ‘Island Dog Rescue’, een organisatie die zich inzet voor het redden van dieren uit rampgebieden, zoals de Amerikaanse Maagdeneilanden, en is een zegen voor de duizenden dieren die vastzitten op het eiland. Gear heeft samen met andere vrijwilligers een vliegtuig gehuurd om zo 300 dieren van het eiland te halen voordat orkaan Maria de eilandengroep bereikte. Dit was kantje boord, want de dag nadat de tweede orkaan Maria het eiland was gepasseerd bleek dat de dierenopvang op het eiland, waar dankzij Gear geen dier meer was, compleet verwoest te zijn. De manager van de opvang vertelde in een bericht aan Gear:

“De ruimte waar de puppy’s en katten worden gehouden is met de grond gelijk gemaakt.”

Teruggegaan
Gear is op de Maagdeneilanden opgegroeid en is na de verwoestingen van orkaan Irma teruggegaan om te helpen met de redding van de achtergebleven dieren. Veel van deze dieren zwerven op straat op zoek naar het schaarse voedsel dat is er op het eiland te vinden is. Veel van hen zijn vorige week overgebracht naar Gear’s ranch in Virginia. Vanuit daar worden de honden en katten door hulporganisaties of vrijwilligers overgebracht naar opvanghuizen in plaatsen als Pittsburgh, Pennsylvania, North Carolina en Boston om hier geadopteerd te worden door nieuwe families.

Crowdfunding
Gear heeft via crowdfunding en de Facebookpagina van Island Dog Rescue het bedrag van $120.000 (ruim €100.00.-) bij elkaar gekregen. Met dit bedrag en een deel van haar eigen geld heeft ze een vliegtuig gehuurd om de dieren te redden:

“Het was hoognodig. We hebben bergen verzet om dit mogelijk te maken”.

Voor donaties en informatie over Island Dog Rescue , klik dan hier.

Bronnen: One Green Planet, Huffington Post, Generosity.com ©AnimalsToday.nl Thomas van de Pol