Vrachtwagen met 200 varkens in sloot, 70 dieren dood

In het West-Vlaamse Westrozebeke is begin deze week een vrachtwagen met 200 varkens in een sloot terechtgekomen. De varkens waren in de nacht van maandag op dinsdag op weg naar de slacht. 70 van hen zijn daar door het ongeluk niet levend aangekomen.

vrachtwagen

70 varkens overleefden het ongeluk niet | Foto: Pixabay

De vrachtwagen belandde in de sloot na een onoplettendheid van de chauffeur met twintig jaar ervaring in het veetransport. De man was zelf in staat de hulpdiensten te alarmeren, die hun handen vol hadden aan het overzetten van de nog levende varkens naar een andere vrachtwagen. Een stuk land naast de sloot kon dienst doen als tijdelijke loopweide.

De 70 varkens die het ongeluk niet hebben overleefd zijn naar een destructiebedrijf gebracht. En de 130 varkens die de klap wel hebben overleefd? Die zijn waarschijnlijk niet veel later afgemaakt in het slachthuis.

Bron: Nieuwsblad.be ©AnimalsToday.nl Lianne Raat

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Het word tijd dat men het schandalig gaat vinden als iemand nog vlees eet.

 2. Jeroen zegt:

  Verschrikkelijk!
  Die arme diertjes die overleden zijn waren natuurlijk niet in een klap dood maar hebben nog een tijd zwaar gewond liggen creperen in extreme angst en heftige pijn.
  En de overlevenden wachtte alsnog de deportatie naar het slachthuis en daarna de executie.
  Eerst een verschrikkelijk rot leven, daarna een verschrikkelijke dood.

  Het was toch De Nationale Week Zonder Vlees?
  Hopelijk zullen steeds meer mensen steeds minder vlees gaan eten want dat is de enige doelmatige manier om al dat zinloze en intense dierenleed te voorkomen.