Een jong vosje in Engeland raakte onlangs verstrikt in een voetbalnet in een tuin. Het angstige diertje had zich helemaal vastgedraaid, in een poging te ontsnappen. De bewoners ontdekten zijn benarde situatie op tijd en schakelden de hulp in van Wildlife Aid Foundation.

voetbalnet
Het vosje blijkt niets aan zijn netelige avontuur te hebben overgehouden | Foto: schermafdruk video

Losknippen
Onlangs kwam er een melding binnen over een vosje dat, struinend door een tuin, terecht was gekomen in een voetbalnet. Uiteraard had het jong, waarschijnlijk in paniek, getracht zichzelf te bevrijden, maar was hierdoor alleen maar vaster komen te zitten. Gelukkig zagen de bewoners het vosje in het net en riepen zij de hulp in van Wildlife Aid. Medewerkers Lawrie en Connor kwamen zo snel mogelijk ter plaatse. Terwijl de een het tegenstribbelende vosje stevig bij haar nekvel greep, knipte de ander het net, dat helemaal om het onderlijf van het dier zat gewikkeld, weg.

voetbalnet
Het net zit om het onderlijfje van de vos gewikkeld | Foto: schermafdruk video

Daarna bekeken ze goed of het vosje niets had overgehouden aan haar angstige avontuur. Behalve wat blauwe plekken was er niets aan de hand, ze hoefde dan ook niet mee naar het dierenziekenhuis. Zodra ze werd losgelaten rende de vos er snel vandoor, het struikgewas in. De hulpactie was geslaagd.

Houd rekening met de dieren om ons heen
Onbedoeld kunnen we het de wilde dieren in onze omgeving moeilijk maken of ze zelfs verwonden. Bijvoorbeeld door tennis- of voetbalnetten tot op de grond te laten hangen. Dieren als egels en vossen kunnen hierin verstrikt raken: hang netten dan ook na gebruik wat hoger, zodat dieren er gemakkelijk onderdoor kunnen lopen. Op Animals Today vind je tips om rekening te houden met wilde dieren, zoals egels in de tuin. Ook lees je wintertips, waarmee je in dit koude en natte seizoen de dieren een handje kunt helpen.

Alle dieren, groot en klein
Dieren die gewond zijn, verzwakt, of uit penibele omstandigheden bevrijd moeten worden, kunnen rekenen op de deskundige medewerkers van Wildlife Aid. Vele vossen, egels, vogels, dassen, amfibieën en andere wilde dieren zijn door de organisatie geholpen en weer vrijgelaten.

Bron: Wildlife Aid ©Animals Today Angelique Lagarde