De Dierenambulance Den Haag werd deze week gevraagd een wel heel bijzonder dier op te komen halen. Bij Ekoplaza vond een medewerker die nietsvermoedend de groenten aan het bijvullen was namelijk een heuse Chileense vogelspin.

Chileense vogelspin
Photo credit: listentoreason / Foter.com / CC BY-NC-SA

Het diertje zat in een doos bananen verscholen.  De medewerker bedacht zich gelukkig geen moment en deed de doos weer dicht. Daarna pakte ze een plastic bakje waar ze de spin in liet overlopen en belde vervolgens de dierenambulance.

Waarschijnlijk is de Chileense vogelspin met de bananen meegereisd naar Nederland. Het dier is overgebracht naar opvangcentrum Serpo.

“Deze spinnensoort staat bekend als zeer rustig en zal niet snel aanvallen of als ze zich bedreigd voelt met brandharen gooien. Ze zal eerder proberen te vluchten voor het gevaar en haar verdedigingstechnieken pas als laatste redmiddel kiezen.”

De Chileense spin is een zogenaamd bodemwonende vogelspin afkomstig uit de Atacama-woestijn in Chili. De spinnen leven in vrij droge gebieden, halfwoestijnen en woestijnen. Daar graven ze ondiepe holen of leven tussen de struiken.

Bron ©PiepVandaag.nl