Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren stond op 3 april met een groep medestanders voor de Canadese ambassade in Den Haag om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke Canadese zeehondenjacht die ieder moment weer van start kan gaan. Tijdens de ludieke actie hielden de deelnemers metersgrote dubbelbedrukte borden met foto’s omhoog. De borden vormden aan beide kanten een mooi visueel puzzeleffect met een krachtige boodschap.

zeehondenjacht
Visueel protest tegen de zeehondenjacht | Foto: Bont voor dieren

Directeur van Bont voor Dieren, Natalie Wanga werd op de ambassade ontvangen voor een gesprek met de ambassadeur Sabine Nölke. Tijdens het gesprek heeft zij er bij Sabine Nölke op aangedrongen dat de zeehondenjacht erg dieronvriendelijk en zinloos is.

De ambassadeur stelde dat de regio’s van Canada waar de jacht plaatsvind erg arm zijn en de jagers de inkomsten niet kunnen missen. Wanga heeft aangegeven dat diverse rapporten van erkende Canadese dierenwelzijnsorganisaties samen met verschillende Canadese politici tonen dat de jagers zelf liever uitgekocht willen worden vanwege de lage inkomsten en de gevaren die de jacht oplevert. Op dit moment geeft de overheid veel meer belastinggeld uit aan subsidies om de jacht in stand houden dan dat het wat oplevert. Dezelfde rapporten en politici geven ook aan dat de subsidies liever aan duurzame baanalternatieven besteed kunnen worden.

Protestbrief

Na afloop van het gesprek overhandigde Wanga een brief gericht aan de ambassadeur en minister president Justin Trudeau. Middels de brief worden zij opgeroepen te stoppen met de zeehondenjacht. Bont voor Dieren heeft de brief geschreven namens de duizenden Nederlanders die de afgelopen jaren de campagnes tegen de zeehondenjacht hebben gesteund. De ambassadeur verzekerde ons ervan dat de brief terecht zal komen bij Trudeau.

Justin Trudeau staat erom bekend de commerciële zeehondenjacht te steunen en draagt het bont dat van de jonge dieren wordt gemaakt. Natalie Wanga:

“Het is onvoorstelbaar dat een progressieve leider als Trudeau achter deze jacht staat. Maar liefst 35 landen, waaronder de gehele EU, hebben een importverbod op zeehondenproducten. Dit is het moment voor de Canadese overheid om de volgende stap te nemen en de zeehondenjacht volledig te verbieden. Nu is de kans voor Trudeau om te laten zien dat hij echt ­­de ‘game changer’ is die we in de media zien, ook op dit gebied”

Bron: