In de Vietnamese stad Hanoi zijn vijf dode tijgers gevonden in de vriezer van een man. De dieren waren ontdaan van hun organen en zijn waarschijnlijk gestroopt voor de illegale wildlifehandel.

vriezer
Foto: AFP

Organen en botten van tijgers worden gebruikt voor medicinale doeleinden. Op een lokale drukbezochte markt worden ook andere illegale wildlifeproducten als neushoornhoorn en ivoor verkocht. Maar Vietnam is ook een belangrijke hub voor het vervoer van illegale wildlifeproducten die elders in Azië, waaronder China, verkocht worden.

De vijf tijgers werden maandag ontdekt in de provincie Nghe An. Een lokale krant berichtte:

“Autoriteiten hebben in een vriezer vijf doden tijgers gevonden, met de huiden intact maar de organen verwijderd.”

Volgens een Vietnamese nieuwsdienst waarin de tijgers Indo-Chinees, maar autoriteiten verklaren dat de politie verder onderzoek gaat instellen.

Tijgerbotten worden in Vietnam vaak gekookt en gemixt met rijstwijn, een mix waarvan gezegd wordt dat het artritis kan genezen en dat je er sterk van wordt. Natuurbeschermers zeggen dat Vietnam een van ‘s werelds ergste landen is met betrekking tot de handel in met uitsterven bedreigd diersoorten. Vietnam ontkent deze beschuldiging.

De politie neemt regelmatig grote hoeveelheden ivoor, neushoorhoorn en exotische diersoorten, waaronder schubdieren, in beslag. Maar volgens natuurbeschermers is dat slechts een klein deel van de handel die door het communistische land komt.

Prins William van Groot-Brittannië heeft in november vorig jaar een urgente oproep gedaan aan Vietnam om een einde te maken aan de illegale handel en het vervoer van wildlifeproducten, om met uitsterven bedreigde diersoorten te beschermen.

Bron ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.