Het verzorgingstehuis waar de 87-jarige Bob met zijn hond Darkie woont, staat geen huisdieren meer toe. Volgens het management moet de zwarte Schnauzer daarom weg. Ook zou het dier overlast geven. Bob en Darkie willen helemaal niet gescheiden worden, ze zijn erg aan elkaar gehecht. Gelukkig krijgen ze hulp van medestanders, die het tehuis proberen over te halen Bob zijn hondje te laten behouden.

bejaarde Bob
Bob en Darkie

De 87-jarige Bob woont bijna vier jaar in het verzorgingstehuis Burnfoot Hall in het Schotse Ecclefechan, nabij Lockerbie. Samen met zijn inmiddels overleden vrouw nam hij Darkie mee, die bij het stel mocht blijven wonen als onderdeel van het gezin. Sinds zijn vrouw er niet meer is, zijn hij en Darkie samen over en werd hun band alleen maar sterker. Bob wordt drie keer per week gedialyseerd: Darkie houdt hem op de been. Ze houden veel van elkaar en Darkie is populair bij de andere bewoners van het tehuis.

Onlangs kreeg Bob slecht nieuws te horen. Het management stelt een nieuwe beleid in, waardoor huisdieren, die mensen juist nog veel vreugde geven, niet meer zijn toegestaan. Ook zou de 10-jarige Darkie voor problemen zorgen. Dit raakte Bob hard. Hij wil zijn maatje helemaal niet missen, maar moet van het bestuur een ander huis voor zijn hond zoeken, of samen met Darkie vertrekken.

“Hij is mijn leven, mijn kameraad. Dat kleine hondje betekent zo veel voor me.”

Er is een actie opgestart om Bob en Darkie te helpen, om ervoor te zorgen dat het verzorgingshuis de twee samen laat blijven. In Londen en Edinburgh werd afgelopen weekend gedemonstreerd. Op Twitter is de actie te volgen via #savebobsdog en op Facebook via pagina Please Let Bob Keep Darkie the Dog.

Vind je dat het verzorgingshuis Bob en Darkie samen moet laten blijven? Teken dan deze petitie.

Bronnen: Change, BBC ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.