Een oud hondje in Utrecht bleek bij een controle van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie er zo slecht aan toe te zijn, dat de dierenarts haar heeft laten inslapen.

De Dierenbescherming - oud hondje

Na klachten over geluidsoverlast door honden namen de LID en dierenpolitie poolshoogte op het betreffende adres. Ze troffen 6 volwassen honden en 5 pups van een klein ras aan. Een van de hondjes was er slecht aan toe en de eigenaar weigerde het te laten behandelen. Daarop nam de LID contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waarna het diertje in beslag werd genomen en naar een dierenarts gebracht. Helaas was het te laat voor het oude beestje; ze verkeerde in zo’n slechte gezondheid dat de dierenarts vaststelde dat de kans op herstel nihil was, en haar beter verder lijden bespaard kon worden.

De RVO heeft de eigenaar van de honden nu onder bestuursdwang verplicht maatregelen te nemen, zodat de overige honden voortaan wel goed worden verzorgd. Zo moet het huis worden schoongemaakt en de pups geënt en gechipt. Binnenkort zal de LID opnieuw controleren.

Bron: De Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde