De Spaanse gemeente Valldemossa (op het eiland Mallorca) heeft zich uitgeroepen tot anti-stierenvechtgemeente. Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed) van dierenrechtenorganisatie CAS International en AnimaNaturalis, hebben zich tot nu toe 17 gemeenten op het Spaanse eiland tegen het stierenvechten verklaard.

mallorca

Het totaal aan anti-stierenvechtgemeenten in Mallorca komt nu op 21 te staan. Eerder kregen de organisaties het voor elkaar dat ook Palma de Mallorca, de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen, zich uitsprak tegen het stierenvechten. Deze campagne heeft als hoofddoel het stierenvechten te verbieden op het Spaanse eiland Mallorca en zoveel mogelijke anti-stierenvechtgemeenten te verkrijgen. Middels een motie heeft de gemeente Valldemossa nu besloten het stierenvechten te stoppen.

De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 133 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 109 anti-stierenvechtgemeenten. Inmiddels meer dan 130.000 handtekeningen tegen de brute traditie verzameld. Mensen kunnen ons actief helpen door meer handtekeningen te verzamelen, om de lokale politici te overtuigen dat het stierenvechten voor eens en altijd verboden moet worden op Mallorca. Help door deze petitie te tekenen en te verspreiden.

Persbericht CAS International