Tijdens een groot sterilisatieproject voor honden op Curaçao gingen dierenwelzijnsorganisaties uit Curaçao en Nederland vorig jaar een unieke samenwerking aan. Tien Nederlandse dierenartsen werkten in de zomer op Curaçao samen met lokale dierenartsen en hulporganisaties. In vijf dagen tijd werden door hen maar liefst 400 honden gesteriliseerd. De actie was een initiatief van House of Animals Foundation.

Bekijk de reportage die we over dit project maakten:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Unieke samenwerking

Hous of Animals-oprichter Karen Soeters is erg blij met de gezamenlijke inzet van tien Nederlandse dierenartsen en lokale organisaties tijdens het sterilisatieproject:

“Het is echt zo ontzettend mooi dat we in dit project kunnen samenwerken met de dierenbeschermingsorganisaties op Curaçao. Ik ben diep onder de indruk van hoe deze mensen zich dagelijks in zetten voor de dieren. Nu is het belangrijk dat de overheid gaat participeren, want dit in combinatie met registratie en voorlichting is essentieel om de situatie van de honden op Curaçao te verbeteren.”

Giselle Mc William, de vicevoorzitter van het parlement in Curaçao, is op de locatie komen kijken en heeft toegezegd dat de overheid van Curaçao een volgend project wil steunen.

unieke samenwerking
Dierenarts Piet Hellemans hielp direct mee met de organisatie van het sterilisatieproject | Foto: House of Animals

Wil jij ook helpen? Steun dat een van de organisaties op Curaçao:

©AnimalsToday.nl