In een onderzoek van dierenrechtenorganisatie Animal Equality in Mexico is de buitengewoon wrede behandeling van lammeren en schapen in de illegale slachthuizen in Mexico aan het licht gekomen. De organisatie maant de Mexicaanse overheid tot actie.

Mexico
In illegale slachthuizen in Mexico worden lammetjes en schapen op gruwelijke wijze geslacht, blijkt uit undercoverbeelden van Animal Equality | ©Angelique Lagarde/Animals Today

Onderzoekers van Animal Equality zijn in verschillende, illegale slachthuizen in de Mexicaanse staten Hidalgo en Mexico undercover gegaan en hebben daar de gruwelijke slacht van lammeren en schapen vastgelegd. Het vlees van deze dieren wordt gebruikt voor het populaire barbecuegerecht ‘Barbacoa de Borrego’. Op de beelden is te zien hoe de gevoelige dieren aan hun poten worden meegesleurd en hardhandig worden geslacht, hoe lammeren volledig bij bewustzijn worden vastgebonden en onthoofd in het bijzijn van nog levende soortgenootjes en hoe minderjarigen getuige zijn van de slacht en deze gruweldaad in sommige gevallen zelf uitvoeren.

Als je het aankunt, kun je hier de video bekijken. Waarschuwing: de beelden zijn schokkend.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
De walgelijke beelden tonen talrijke overtredingen en onthullen het systematische geweld tegen dieren. De door de overheid opgestelde regels aangaande het transport van de dieren en de slacht worden volledig aan de laars gelapt.

Dulce Ramírez, uitvoerend directeur van Animal Equality Mexico:

“Dit onderzoek laat zien hoe urgent het is dat er wetgeving komt voor dieren die voor vlees worden gehouden. De eerste stap is om boetes uit te delen als iemand zich niet aan de officiële standaarden houdt. We kunnen onze ogen niet sluiten voor deze gruwelijke realiteit. Het is niet alleen geweld tegen dieren, maar ook een serieus gezondheidsprobleem waar de samenleving van moet weten. Instellingen kunnen geen cijfers geven hoeveel dieren er in illegale slachthuizen worden geslacht, en slachthuizen in overtreding worden niet veroordeeld.”

Animal Equality is een petitie gestart, om de Mexicaanse overheid tot actie te laten overgaan en om wetgevers te vragen de regelgeving strenger te maken, zodat deze gruweldaden in de toekomst worden gezien als strafbare feiten. Teken de petitie en kies bij ‘País’ (land) voor Países Bajos (Nederland).

Om deze gruwelijkheden definitief tot het verleden te laten behoren roept Animal Equality op te kiezen voor een plantaardig alternatief voor vlees.

Bron:

©Animals Today