Barilla heet ze, een uitgehongerd hondje dat Spanje ontroerde. Ook daarbuiten raakte haar verhaal veel mensen. Haar verhaal begint als een tragedie, maar heeft een gelukkig einde. De Spaanse organisatie Albergue de Animales Dog House publiceerde op haar Facebookpagina een video die de dramatische lichamelijke staat van Barilla toont ten tijde van haar redding. Het filmpje eindigt met een verbijsterend goed herstel van Barilla.

Spaans hondje
Uitgehongerd Spaans hondje ondergaat metamorfose | Foto: screenshot youtube

Barilla werd in februari van de straat gehaald. Op het moment van haar redding was ze zo’n 10 maanden oud en niets meer dan een hoopje botten, zo uitgemergeld dat ze amper nog 7,5 kilo woog. De opvang zegt nog nooit zo’n zwaar geval te hebben gezien. Barilla was zo verzwakt dat ze niet eens op haar eigen poten kon staan. Na enkele maanden de juiste verzorging en voeding te hebben gekregen, onderging Barilla een ware metamorfose. Het filmpje laat zien hoe Barilla is aangesterkt en weer kan rennen en spelen zoals ieder ander gezond hondje. Barilla is inmiddels geadopteerd.

“Niet alle honden hebben zo’n geluk”. Dit is te lezen in de beschrijving van het filmpje van Albergue de Animales Dog House. Hiermee refereert de organisatie aan de vele honden die in Spaanse straten zwerven met de minimale mogelijkheden om te overleven. Deze organisatie houdt zich bezig met het redden en laten adopteren van zwerfhonden.

Hondje
Uitgehongerd Spaans hondje ondergaat metamorfose | Foto: screenshot youtube

150.000 dieren worden jaarlijks op straat gezet in Spanje. Een groot deel hiervan sterft in de gemeentelijke dodingsstations. Veel honden worden na het jachtseizoen gedumpt. Daarnaast worden veel huisdieren verlaten nadat ze een nest hebben gegeven, of omdat de eigenaren geen raad weten met het gedrag van hun huisdieren, zoals het kapot maken van meubels of het plassen in huis.

Bekijk hier het filmpje. Hier kan je de indrukwekkende metamorfose zien die Barilla heeft ondergaan:

Bron ©PiepVandaag.nl Estefanía Pampín Zuidmeer